M. D. 2021.11.29 12:42 Frissítve: 2021.11.29 14:53

Man. United: az idény végéig Rangnick a menedzser – hivatalos

Beigazolódtak a korábbi sajtóhírek, az idény végéig Ralf Rangnickot bízták meg a Manchester United irányításával – számolt be róla az angol futballklub a hivatalos honlapján.

 

Ralf Rangnick hamarosan munkába áll Manchesterben (Fotó: AFP)

 

A 63 éves német szakember szerződése menedzserként a 2021–2022-es idény végéig szól, majd a nyártól két éven át tanácsadói szerepet tölt be az angol klubnál.

A Manchester United közleménye hozzáteszi, amíg Rangnick munkavállaláshoz szükséges vízumát megszerzik, addig továbbra is az Ole Gunnar Solskjaer menesztése után átmeneti jelleggel kinevezett Michael Carrick irányítja a csapat felkészülését.

 
Jürgen Klopp: Sajnálatos módon egy kiváló edző érkezik az MU-hoz

Rangnick kinevezését már a múlt héten megjövendölte a brit sajtó. Vezetőedzőként korábban dolgozott a VfB Stuttgartnál, a Hannovernél, a Schalkénál és az RB Leipzignél is. Fontos szerepe volt a Red Bull által szponzorált klubok (RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bull Bragantino) felépítésében és felvirágoztatásában. A lipcseiek vezetőségében többször is vállalt különböző sportvezetői feladatokat. Vezetőedzői pályafutása során a Schalkéval egy Német Kupát és egy Német Szuperkupát zsebelt be. Bár edzőként a legmagasabb szinten még nem nyert nemzetközi trófeákat vagy bajnoki címet, taktikai felfogásából, játékstílusából a legnagyobb jelenkori trénerek is merítenek, mint például Thomas Tuchel vagy Jürgen Klopp.

A Manchester United a hivatalos bejelentése végén köszönetet mondott a Lokomotiv Moszkvának, amiért hozzájárult ahhoz, hogy Rangnick Manchesterben folytathassa a munkáját. Arról nincs hír, hogy az angol klub milyen kondíciók mellett szerződtette a szakembert az orosz egyesülettől.

A Manchester United a Premier League-ben 13 forduló után a 8. helyen áll, a Bajnokok Ligájában már biztossá tette helyét a legjobb 16 között.


2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.