NHL: fontos születésnapi gól a hosszúra nyúlt ráadásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 07:23
null
David Backes (42, St. Louis) győztes gólja a dallasi kapus, Antti Niemi hálójában (Fotó: Reuters)
A San Jose Sharks hazai jégen másodszor is legyőzte a Nashville Predatorst, a St. Louis Blues hosszabbításban kiharcolt sikerrel egyenlített a Dallas Stars ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoport-elődöntőjének vasárnapi játéknapján.

 

A St. Louis az első harmadban szerzett kétgólos előnyét a harmadik periódusban kiengedte a kezéből – a Dallas 13–2-es kapura lövési mutatót produkált a játékrészben –, de a hosszabbításban javított. A ráadásban kétszer is emberelőnybe került a vendégcsapat, és a másodikat gyorsan ki is használta a 32. születésnapját ünneplő David Backes révén – a center egy kipattanó korongot vágott a hálóba a hosszabbítás 11. percében.

A Nashville a mérkőzés nagy részében jól semlegesítette a San Jose legerősebb támadó trióját, végül mégis ez a sor „hozta” a győzelmet: Joe Pavelski ütötte a hivatalosan győzelmet érő gólt 2:40 perccel a végső dudaszó előtt, és benne volt az első, valamint a harmadik (üres kapus) Sharks-találatban is, Ryan Johansen szépítése már nagyon későn jött. Martin Jones 37 védéssel vette ki a részét a sikerből.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
Dallas Stars–
St. Louis Blues 3–4 (1–3, 0–0, 2–0, 0–1) – hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1–1
San Jose Sharks–Nashville Predators 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik