NHL: egy harmad alatt öt gól, előnyben a San Jose

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.30. 08:05
null
Logan Couture (39) a harmadik harmadban kétszer is bevette a Nashville kapuját (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Nyugati főcsoport elődöntőinek első mérkőzését követően mindkét párharcban a hazai csapat került előnybe. A San Jose a harmadik harmadban szerzett öt góljának köszönhetően verte meg a Nashville-t, míg a Dallas kiélezett találkozón múlta felül a St. Louist.

 

A Los Angeles Kings együttesét 4–1-es összesítéssel elbúcsúztató San Jose Sharks nehezen találta a fogást az Anaheim Ducksot kiejtő Nashville Predatorson, hiszen két harmad után 1–0-ra még a vendégek vezettek, de kilenc perccel a vége előtt is 1–1-re állt a meccs.

A Sharks ezek után Joel Ward és Logan Couture góljával 3–1-re elhúzott, az utolsó két percben pedig három újabb találat esett. A Nashville Ryan Johansen révén szépített, de két üres kapus góllal (Couture, Tommy Wingels) a San Jose magabiztossá tette sikerét.

A Nyugati főcsoport alapszakaszgyőztese, a Dallas Stars saját közönsége előtt 2–1-re felülmúlta a St. Louis Bluest. A vendégek Antoine Roussel góljára még válaszoltak, ám a végjátékhoz közeledve Radek Faksa eldöntötte a meccs sorsát.

NHL, RÁJÁTSZÁS, 2016
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
NYUGATI FŐCSOPORT
, 1. MÉRKŐZÉS
Dallas Stars (1.)–St. Louis Blues (2.) 2–1
(0–0, 1–0, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcállása: 1–0 a Dallas javára

San Jose Sharks (6.)–Nashville Predators (7.) 5–2 (0–0, 0–1, 5–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcállása: 1–0 a San Jose javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik