Női vízi ob I: az utolsó négy gólt dobva nyert az FTC az UVSE ellen

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 21:18
null
Gurisatti Gréta három gólt dobott a bronzpárharc első mérkőzésén (Fotó: fradi.hu)
Újabb óriási mérkőzést játszott egymással a Ferencváros és az UVSE női vízilabdacsapata. Az idén többek között európai kupadöntőben is összecsapó két klub az ob I bronzérméért folyó párharc első találkozóján küzdött meg egymással, és nagyot fordítva nyert az FTC.

 

Noha a legtöbben a Ferencvárost és az UVSE-t is a bajnoki döntőbe várták a női vízilabda ob I-ben, a két fővárosi együttes a harmadik helyért csatázhat egymással, miután a zöld-fehérek az Eger, a margitszigetiek a Dunaújváros ellen búcsúztak az elődöntőben. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc népligeti első mérkőzését az elszántan játszó vendégek kezdték jobban, rosszkéz-oldalon Baksa Vandát nem tudták tartani a ferencvárosiak. A második negyed elején ellépett kettővel az UVSE, amely rendkívül fegyelmezetten védekezett: kevés bejátszás jutott el a center Dömsödi Dalmához, az átlövéseknél pedig Magyari Alda volt résen.

A nagyszünetben is kettővel, 5–3-ra vezetett Benczur Márton együttese, ám a támadásban egyre pontosabb FTC a harmadik negyed közepén, Hajdú Kata kihagyott ötméterese után Gurisatti Gréta átlövésével egyenlített. A záró szakasz Leimeter Dóra villanásaival kezdődött, a Ferencváros előbb átvette a vezetést, majd növelte előnyét, miközben az UVSE küzdött, hajtott, de nem tudott ritmust váltani. Az Eurokupa-győztes lila-sárgák több mint másfél negyeden át nem találtak be, ami megpecsételte sorsukat, a Ferencváros 9–7-re megnyerte a bronzpárharc első felvonását.

NŐI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–UVSE 9–7 (1–2, 2–3, 4–2, 2–0)
Népliget, 180néző.V:Kollár, Homonnai
FTC:NESZMÉLY – Kuna1,GURISATTI3,Pőcze1,Dömsödi, Simon-Illés, LEIMETER3. Csere:Máté Zs.1,Tóth-Csabai, Petik, Farkas T., Millot, Vosseberg.Edző:Gerendás György
UVSE:MAGYARI A. – Faragó K.2,Rybanska1,Hajdú K., Aubéli, BAKSA V.3,Szegedi.Csere:Szücs G., Mácsai, Peresztegi-Nagy1,Varró, Lendvay, Golopencza N.Edző:Benczur Márton
Gól – emberelőnyből:11/5, ill. 13/4
Gól – ötméteresből:–, ill. 1/0
Kipontozódott:Baksa V. (24. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása:1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György:– A mérkőzés elején sokat hibáztunk, mégis úgy érzem, elindultunk kifelé a gödörből. Csalódás után mindig nehéz játszani, örülök, hogy ezúttal mi jöttünk ki jobban a csatából.
Benczur Márton:– Megérdemelten nyert a Ferencváros, amely jobban élt a lehetőségeivel, mint mi. A keddi mérkőzésen jobb teljesítményre lesz szükségünk, ha szeretnénk egyenlíteni a párharcban.

KORÁBBAN
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

DUNAÚJVÁROSEGER 10–10 (4–4, 3–2, 1–3, 2–1) – szétlövéssel 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik