UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.11 19:26 Frissítve: 2022.08.11 19:31

Torna: a lányok versenyével pénteken indul a müncheni ifi Eb

Jól szerepelt a szerdai pódiumedzésen a Czifra Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina összetételű magyar ifjúsági leány tornászválogatott, így a csapat pozitívan várhatja a müncheni korosztályos Európa-bajnokság pénteki rajtját.

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatójának tájékoztatása szerint a Czifra Lili (DKSE), Balzsay Hanna (KSI SE), Bogyó Anna (KSI SE), Knight Anna (Postás SE), Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) összetételű együttes valamennyi szeren jól szerepelt a müncheni ifjúsági tornász Európa-bajnokság szerdai pódiumedzésén. Mind talajon, mind ugráson szép gyakorlatot mutattak be a versenyzők, felemáskorláton és gerendán volt egy-egy kisebb rontás – számolt be a magyar szövetség.

Balról: Maráczi Fruzsina, Czifra Lili, Bogyó Anna, Balzsay Hanna, Knight Anna Forrás: MATSZ

Balról: Maráczi Fruzsina, Czifra Lili, Bogyó Anna, Balzsay Hanna, Knight Anna  •  Forrás: MATSZ

A hivatalos versenyprogram augusztus 12-én, pénteken kezdődik a selejtezőkkel, amely alapján kihirdetik az egyéni összetett és a csapateredményt is. Továbbá az itt elért pontszámok szerint alakul ki a szerenkénti finálé is. A lebonyolítás egyébként a felnőtt nők selejtezőjéhez hasonló, tehát csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A magyarok a harmadik csoportban mutatkoznak be, többek között az olaszokkal, a portugálokkal, a belgákkal és a csehekkel közösen.

A szakmai igazgató már azt is kihirdette, ki, melyik szeren indul: Czifra Lili, Balzsay Hanna és Bogyó Anna mind a négy szeren bemutatkozik, Knight Anna gerendán és talajon, míg Maráczi Fruzsina ugráson és felemáskorláton lesz érdekelt.

„Meg vagyok elégedve a lányokkal, kiegyeznék egy ilyen versenyzéssel. Minden szeren megvolt a három bent maradó gyakorlat, ennek nagyon örülök. Gerendán volt egy kis hiba, de az ugrás és a talaj nagyon szépen sikerült, felemáskorláton akadt még egy rontás, de az is azonnal javításra került, úgyhogy kifejezetten elégedett vagyok" – értékelt Jordanov Zoltán a pódiumedzést követően.

A szakvezető korábban így nyilatkozott az Eb-vel kapcsolatos várakozásairól a MATSZ honlapján.

„Fontosnak tartom leszögezni, hogy nemzetközi szinten tapasztalatlan csapatról beszélünk, akik mindannyian elsőévesek. Ebből fakadóan az elvárás velük szemben az, hogy hajtsák végre a gyakorlataikat, és esetleg be lehet csusszanni egy-egy szerenkénti fináléba. Sok függ a verseny alakulásától, a sorsolásunk megfelelő. Az EYOF-on már belekóstoltak a sportolóink ebbe a közegbe, meglátjuk, mire lesz elegendő."

Ifjúsági leány Európa-bajnokság, München
Augusztus 12. 12:20-19:50 selejtező; egyéni összetett- és csapatverseny eredményhirdetése
Augusztus 14. 10:00-13:00 szerenkénti döntők

A verseny a gymtv.online oldalon látható, míg az élő pontozás a www.munich2022.com weboldalon követhető.

Az ifjúsági fiúk jövő pénteken, augusztus 19-én kezdik meg szereplésüket az Európa-bajnokságon.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.