Wimbledon: Marozsánnak a vereség ellenére még van esélye a főtáblára

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 17:45
null
Kis esély van rá, de Marozsán Fábián még ott lehet a főtáblán (Fotó: Getty Images)
Sajtóhírek szerint a főtáblás német Jan-Lennard Struff és a francia Gaël Monfils is visszalép a Wimbledonban zajló füves borítású Grand Slam-torna férfi egyes versenyétől, így a selejtező harmadik fordulójában búcsúzó Marozsán Fábiánnak még van minimális esélye arra, hogy ott legyen a legjobb 128 versenyző között. 

 

Mint megírtuk, a kvalifikáció 3. helyén rangsorolt Marozsán Fábián (ATP-95.) hiába állt fel kétszettes hátrányból a korábban a világranglista 45. helyén – jelenleg a 169. pozícióban – álló német Maximilian Marterer ellen, 7:5, 6:4, 6:7 (5–7), 5:7, 7:5-ös vereséget szenvedett.

Tudósításunkban jeleztük, hogy Marozsán előtt nem zárult be az összes, főtáblához vezető ajtó. Miután a selejtezőben ő a legmagasabban rangsorolt, a harmadik fordulóban vereséget szenvedő játékos, ha a 128-as tábláról valaki az első fordulós meccse előtt visszalép, akkor a négy legjobb, harmadik fordulóban kieső selejtezős teniszező közül sorsolják ki, ki kerül a helyére.

Az Entry List Updates a Twitter-oldalán közölte, hogy a főtáblás német Jan-Lennard Struff és a francia Gaël Monfils mégsem teszi próbára magát Wimbledonban.


A Nemzet Sport információi szerint a sorsolást már meg is ejtették: Marozsán 4. lett, így akkor van esélye arra, hogy karrierje során először Grand Slam-főtáblán játsszon, ha még további két versenyző visszalép.

Piros Zsombornakmár nincs esélye arra, hogy főtáblára kerüljön.

WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Mocsizuki (japán)–Piros (16.) 6:3, 6:4, 6:1
Marterer (német)–Marozsán (3.) 7:5, 6:4, 6:7 (5–7), 5:7, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik