MURÁNYI DOMONKOS
MURÁNYI DOMONKOS
2020.08.25 20:12 Frissítve: 2020.11.29 04:11

Barcelona: Messi bejelentette távozási szándékát

Lionel Messi benyújtotta távozási kérelmét az FC Barcelona labdarúgócsapata vezetőségének – állította elsőként a TyC Sports argentin sportcsatorna, melynek értesülését azóta az AP amerikai hírügynökség megerősítette.

Lionel Messinek elege van, legfőképpen a Bartomeu vezette elnökségből, távozni akar a Barcelonától (Fotó: AFP)

 

Az argentin szupersztár állítólag tájékoztatta a katalán klub vezetőit arról, hogy egyoldalúan felbontaná a szerződését, amire a megállapodásában foglaltak szerint minden idény végén lehetősége nyílik. Ezt elméletileg június 1-je előtt jeleznie kellett volna az elnökség felé, de a koronavírus-járvány és az októberig kitolt átigazolási időszak új helyzetet teremtett.

A TyC Sports hírét azóta már gyakorlatilag a teljes spanyol sportsajtó átvette, sőt a jól értesült helyi újságírók, sajtótermékek további információkat osztottak meg Messi elképzeléseiről, gondolatairól.

 
Ez a három csapat futhat versenyt Messiért – sajtóhír

A RAC1 rádióadó értesülései szerint Messi nagyon dühös Bartomeura, és úgy látja, lehetetlen úrrá lenni a jelenlegi helyzeten Barcelonában, amíg nem változik az elnök személye. (Mint arról korábban beszámoltunk, Bartomeu a jövő nyári elnökválasztást előrehozta 2021 márciusára, de úgy tűnik, a Barca csillaga nem akar várni még egy évet.)

Alfredo Martínez, az Onda Cero újságírója arról számolt be a Twitter-oldalán, hogy Messi már a vasárnapi koronavírusteszten és orvosi vizsgálatokon sem hajlandó részt venni, ebből kifolyólag a felkészülés jövő heti kezdetén, Ronald Koeman első edzésein sem kíván már megjelenni. A távozásról hozott döntése végleges és megmásíthatatlan – tette hozzá Martínez.

Josep Maria Bartomeu törheti a fejét… (Fotó: AFP)

A Barcelonánál a kialakult helyzetre való tekintettel a következő napokra állítólag rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze, addig is próbálják győzködni a hatszoros aranylabdást a maradásról. Ha nem sikerül, a klubnál egyes hírek szerint akkor is ragaszkodnának a 700 millió eurós kivásárlási árához.

Messi néhány nappal ezelőtt találkozott már Koemannal, állítólag őt is arról tájékoztatta, hogy jelenleg sokkal inkább látja magát a klubon kívül, mint azon belül – ez az érzés azóta a jelek szerint csak megerősödött benne.

Messi távozási szándékáról másfél héttel ezelőtt az Esporte Interativo brazil televíziós csatorna információira hivatkozva is beszámoltunk már.

A sajtóhírek terjedése közben az AP (Associated Press) amerikai hírügynökség kapott a Barcelonától egy dokumentumot, amelyben a klub megerősítette, Messi valóban szerződése felbontását kérte az egyesülettől.

„Tiszteletem és csodálatom, Leo! Minden támogatásomra számíthatsz, barátom!” – írta az FC Barcelona korábbi legendás játékosa, Carles Puyol a Twitteren. Erre a bejegyzésre Luis Suárez két tapsoló hangulatjellel reagált…

 
KATALÓNIA ELNÖKE MÁR ELBÚCSÚZOTT MESSITŐL

„Katalónia mindig az otthonod lesz. Nagyon köszönjük a futballodat. Szerencsések vagyunk, hogy leélhettünk néhány évet az életünkből a világ legjobb játékosával és egy csodálatos sportolóval. Sohasem felejtünk el” – búcsúzott el Katalónia elnöke, Joaquim Torra i Pla Messitől.

2021.02.24 17:29:59

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Az argentin klasszis parádés találatokkal vette ki a részét a győzelemből.

2021.02.24 00:05:37

Spanyol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem baj, ha a jelöltek a realitás talaján maradnak, és inkább a pénzügyek rendezésére koncentrálnak.

2021.02.21 13:30:16

Spanyol labdarúgás R. Gy.

A Cádiz csak egyszer találta el a kaput, de ezzel is hazavitt egy pontot.

2021.02.20 19:17:41

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Courtois-nak több nagy védést is be kellett mutatnia az első játékrészben.

2021.02.14 15:02:12

Spanyol labdarúgás R. Gy.

Az első félidőben minden eldőlt, a vendégek összesen két lövést tudtak felmutatni.