Barcelona: a sértett Dani Alves megvédte a banánhajigálót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.09. 18:00
null
Dani Alves (Fotó: Reuters)
Dani Alves, a Barcelona labdarúgója rövid nyilatkozatában védelmébe vette azt a fiatal Villarreal-szurkolót, aki a közelmúltban azzal vált hírhedtté, hogy banánt dobott felé. A „tettes" még a munkáját is elveszítette, ezért sajnálta meg a brazil labdarúgó.

Mint emlékezetes, a képsor – amelyen a szöglethez készülődő Dani Alves hirtelen ötlettől vezérelve felkapta és megette a banánt – bejárta az internetet, és a futballpályákon tapasztalható rasszizmus elleni spontán tiltakozóhullámot indított el.

„Aggodalommal tölt el, hogy ez a fiatalember elveszítette a munkáját. Ezt én egyáltalán nem akartam – mondta Dani Alves. – Senkinek sem akartam kárt okozni. Részemről ez (a váratlan banánevés) egy tréfa volt, amely aztán lavinát indított el. Kérem, vegyék őt vissza a munkahelyére! Lehet, hogy ő is csak valami vicceset akart csinálni, és nem gondolta végig, mit tesz valójában."

A fiatal szurkolót – aki három évig terjedő börtönbüntetést is kaphat – a Villarreal elbocsátotta a klub utánpótlás-nevelésében betöltött állásából, és örökre kitiltotta a stadionjából. A Villarreal egyelőre nem kommentálta Alves szavait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik