Férfi röpi: győzelemmel hangolt a válogatott az Eb-selejtezőre

Vágólapra másolva!
2022.08.01. 20:53
null
Győzelemmel hangolt a válogatott (Fotó: Földi Imre)
Nem hivatalos felkészülési mérkőzésen 3:1-re győzött a magyar férfi röplabda-válogatott Ciprus ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Koch Róbert tanítványai szerdán már Európa-bajnoki selejtezőt játszanak Spanyolország ellen.

 

Az eredetileg 18 órára kiírt Magyarország–Ciprus nem hivatalos felkészülési mérkőzés egy órával később kezdődött, mert a vendégek repülőgépe nem érkezett meg időben Budapestre. A ciprusiak nem járnak jól a légi közlekedéssel, ugyanis az eredeti tervek szerint egy nappal korábban, vasárnap is találkoztak volna, azonban azt a járatot törölték, amivel a magyar fővárosba utaztak volna. Vendégeink innen utaznak majd Horvátországba, hiszen idegenben kezdik meg az Európa-bajnoki selejtezőket, melynek során a horvátok mellett Görögországgal és Norvégiával is összecsapnak az E-csoportban.

A mieink a Pesti Marcell, Blázsovics Péter, Gergye Roland, Magyar Bálint, Gacs Dániel, Bozóki Bence hatossal kezdték a mérkőzést. Pesti hihetetlen bombái mellett ászokat is ütött, amivel elég hamar 4:1-re vezettünk. A ciprusiak sokáig nem vártak a zárkózással, a blokk mögé ejtett labdákkal 7:7-re módosították az állást. Innentől pedig indult a fej fej melletti küzdelem, hol a magyarok, hol a vendégek léptek meg egy ponttal, amire azonnal jött a válasz a másik csapattól. Végül a ciprusiak időkérése juttatta előnyhöz a mieinket, akik 21:18- vezettek, a szettet pedig Blázsovics ütésével nyerték a vendéglátók. (25:21)

A második játszmát a ciprusiak 3:0-val indították, és mivel a magyarok – az első szetthez hasonlóan – ezúttal is több ki nem kényszerített hibát, köztük rontott nyitást ütöttek, ezért a vendégek tudták tartani a néhány pontos előnyüket. Tomanóczy Bálint is pályára lépett néhány pont erejéig, de az ő közreműködése sem segített a hátrány ledolgozásában. 15:10-es ciprusi vezetés után sorozatban három pontot szereztünk, így a ciprusi szövetségi kapitány időt kért. Ezúttal a vendégeket segítette, akik újra kidolgozták az ötpontos vezetés az akadozó, már-már idegesen játszó házigazdák ellen, így a vendégek magabiztosan egyenlítettek. (19:25)

Ahogy a röplabdában szokás – pláne a felkészülési mérkőzéseken – a második szett után cserejátékosok is pályára lépnek. Így volt ez a hétfő esti összecsapáson is, így Koch Róbert frissített a csapaton, Kovács Zoltán, Keen Cameron, Horváth Kristóf is beállt, liberó poszton pedig Bán Viktor váltotta Bozókit. Az első tíz labdamenet után kettővel vezettük, de a „második félidőre” sem nyugodhattak meg a mieink, hiszen a ciprusiak továbbra is jól játszottak, igaz, szerencsére ők is elkönyvelhettek több ki nem kényszerített hibát. A kétpontos előny a 12. magyar pont után nullára csökkent, a ciprusiak blokkja egyre jobban működött, ezért sikerült egyenlíteniük. A vendégek kapitánya folyamatosan cserélte játékosait, magyar oldalon pedig Tomanóczy volt az, aki többször is beállhatott. Bár szorongattak a ciprusiak, a 20. pontot a magyarok szerezték, amivel hárompontos előnyt dolgoztak ki, nem sokkal később a játszmát is megnyerték, így újra a házigazdák vezettek. (25:21)

A mérkőzés előtt a két válogatott megegyezett abban, hogy négy szettet fognak játszani, vagyis a győzelem volt a cél a negyedik felvonásban. A csata továbbra is szoros volt, két pontos hazai vezetés után fordítottak a ciprusiak, köszönhetően az újra remekül működő blokkjuknak. Ahogyan az első két szettben számíthattunk Pesti bombáira, a rutinos válogatott, Kovács Zoltán is mindig a legjobbkor hozta a tőle megszokott nagy ütéseket. A szett közepére kialakult az egy-kétpontos ciprusi vezetés, amit a mieink sokáig csak egyenlítéssel tudtak semlegesíteni, végül a vége előtt nem sokkal a magyarok neve mellett szerepelt nagyobb szám. A hajrában nagy szükség volt Horváth Kristóf pontot érő ütéseire, ráadásul 22:21-re a ciprusiak vezettek. Az egyenlítés után sikerült fordítani, és Horváth blokkról outra pattanó lövésével sikerült kiharcolni a meccslabdát, ami után egy újabb blokkról lepattanó labdával a magyarok nyerték a mérkőzést. (25:22)

Koch Róbert tanítványai szerdán 17 órától Eb-selejtezőt játszanak Spanyolország ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

RÖPLABDA
FÉRFI EB-SELEJTEZŐSOROZAT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

augusztus 3., szerda
17.00: Magyarország–Spanyolország, Budapest, Riz Levente Sportcsarnok
augusztus 6., szombat
15.00: Grúzia–Magyarország, Tbiliszi
augusztus 10., szerda
18.00: Szlovákia-Magyarország, Nyitra
augusztus 13., szombat
18.00: Magyarország-Szlovákia, Budapest, Riz Levente Sportcsarnok
augusztus 17., szerda
18.00: Magyarország–Grúzia, Budapest, Riz Levente Sportcsarnok
augusztus 21., vasárnap
20.00: Spanyolország–Magyarország, Teruel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik