Ajax: megegyeztek De Ligt eladásáról a Juventusszal – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 16:39
null
De Ligt szinte biztosan a Juventusnál folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
Holland sajtóhírek szerint az Ajax megegyezett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventusszal Matthijs de Ligt eladásáról.

 

Mike Verweij, a Telegraaf holland újságírója szerint a Juventus és az Ajax Ausztriában egyezett meg a 19 éves középhátvéd eladásáról, mivel a holland csapat éppen nyugati szomszédainknál edzőtáborozik. Az egyezség már megköttetett, és már csak a papírmunka van hátra.

Az Ajax saját nevelésű játékosa kulcsembere, sőt kapitánya volt az előző idényben egészen a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelő csapatnak. Fiatal kora ellenére már 117 tétmérkőzésen lépett pályára a holland rekordbajnok együttes felnőttgárdájában, amelyben 13 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

A pontos vételárat egyelőre nem tudni, viszont a Juventusnak minden bizonnyal mélyen a zsebébe kellett nyúlnia. A legutóbbi hírek szerint a torinóiak 67 millió eurót ajánlottak az Ajaxnak, a hollandok viszont kevesellték azt, mivel 75 millió euró alatt nem szeretnék elengedni legértékesebb játékosukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik