Ökölvívás: Uszik tíz kilót fogyott a háború első hetében

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 12:53
null
Uszik tíz kilót fogyott a háború első hetében (Fotó: AFP)
Min beszámoltunk róla, a nehézsúlyú WBA-, WBO-, IBF-, IBO-világbajnok Olekszandr Uszik élt a felkínált lehetőséggel, és elhagyta a háború sújtotta Ukrajnát, hogy felkészülhessen az Anthony Joshua elleni visszavágóra. Az ugyanakkor kérdéses, hogy a mérkőzésre megfelelő állapotba tud-e kerülni az ukrán bunyós, hiszen a háborús megpróbáltatások miatt tíz kilogrammot fogyott, és a mentális állapota sem a legjobb – számolt be róla a profiboksz.hu

 

Elkezdte a felkészülését a nyárra tervezett, Anthony Joshua elleni visszavágójára Olekszandr Uszik.

Mielőtt engedélyt kapott arra, hogy külföldre utazzon, a 35 éves ukrán öklöző több héten keresztül tartózkodott a háború sújtotta hazájában, és közben katonai szolgálatot is vállalt.

A szakértők és a szurkolók folyamatosan azt találgatják, hogy fizikailag és mentálisan milyen formában lehet Uszik, és hogy mennyire viselte meg a háborús helyzet. A bunyós ezzel kapcsolatban még nem nyilatkozott, felesége azonban az ukrán újságíróknak arról beszélt, hogy férjén egyértelműen nyomot hagyott az elmúlt időszak.

"Szását annyira sokkolta, amit látott és tapasztalt, hogy tíz kilót fogyott a háború első hetében. Soha nem voltunk még ilyen helyzetben, a mi generációnk el sem tudta képzelni, hogy ilyen megtörténhet."

Jekatyerina hozzátette, férje gondolatai folyamatosan a háború körül forognak, így érhető módon nehézséget okoz neki, hogy teljes erejével a felkészülésre koncentráljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik