Találatok a Tichy Lajos címkére

Találatok száma: 16

Népsport: Grosics Gyula naplemente előtt távozott

2022-10-14 09:48:21

A chilei vb-t követően első meccsét játszotta itthon labdarúgó-válogatottunk. Grosics Gyula 86., utolsó alkalommal lépett pályára a csapatban. A búcsú nem lett szép: Jugoszlávia 1:0-ra győzött a Népstadionban.

Tichy Lajos Szentmihályi Antal Népsport Mészöly Kálmán Machos Ferenc Grosics Gyula

Minden jót, Lajos! – Tichy búcsújának a legjobban az öregfiúk-válogatott örült

2021-06-15 17:07:47

Nincs olyan Honvéd-szurkoló, akinek ne párásodna be a szeme Tichy Lajos neve hallatán. A Puskás-korszak és 1956 után hosszú éveken át vitte a hátán a csapatot, ontotta a gólokat Kispesten és a válogatottban egyaránt, edzőként pedig negyedszázad múltán neki köszönhette klubja az 1980-as bajnoki címet. Tichy ötven éve, 36 évesen adta át a helyét az utódoknak.

Tichy Lajos Népsport

Videó: amikor Albert parádés gólt lőtt, és legyőztük az NSZK-t

2021-05-05 21:01:06

Öt hét múlva rajtol a nyári labdarúgó Európa-bajnokság, június 15-én 18 órától pedig a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen bemutatkozik a tornán a magyar válogatott is, amely záró csoportmérkőzésén  június 23-án Münchenben Németországgal mérkőzik meg. A Nemzeti Sport Online-on is folyamatosan hangolódunk a nagy eseményre. „Amikor” sorozatunkban ezúttal az NSZK elleni 1959-es 4–3-as budapesti győzelmet elevenítjük fel.

magyar válogatott magyar válogatott amikor Tichy Lajos Németország Nyugat-Németország

FFT: a torinói ló, avagy a nagy Baróti–Tichy-affér

2020-10-22 15:42:49

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézi, hogyan esett egymásnak az 1962-es chilei világbajnokság előtt Baróti Lajos szövetségi kapitány és leggólerősebb csatára, Tichy Lajos.

Tichy Lajos FourFourTwo FFT Baróti Lajos

Papucshősök, avagy a feleségek hatása a nemzetközi futballpiacra

2019-12-24 09:04:27

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

spanyol átigazolás olasz átigazolás nemzetközi átigazolás majdnem-transzferek angol átigazolás Wesley Sneijder

Háromszoros aranylabdás a Dumbartonban?

2019-10-23 14:30:36

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

majdnem-transzferek Tichy Lajos Santiago Bernabéu Ronaldo Ronaldinho Rijad Mahrez

Válogatott: Feczesin pályára lépésével rekordközelbe érhet

2019-10-01 15:58:49

Nem állíthatjuk, hogy túl gyakran fordul elő olyasmi, ami Feczesin Róberttel történt az utóbbi hetekben, amikor Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Horvátország és Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott keretét. Az Újpestbe idén augusztus végén visszatérő – s azóta a bajnokságban négy gólt szerző – 33 éves támadó közel nyolc év után húzhatja újra magára a magyar válogatott mezét, ha pályára lép. Ez adta az apropót, hogy összeszedjük: kinek volt (majdnem) hasonló hosszúságú vagy még ennél is hosszabb szünete két válogatott fellépés között.

magyar válogatott visszatérés magyar válogatott Tichy Lajos Konrád II Kálmán Kohut Vilmos

Íme, a nagyvilág, ahogy az ötvenes években csak a futballisták láthatták

2019-10-08 19:12:37

Van élet a lefújás után is – de még milyen élet! Így élvezték a szabadság pillanatait Puskás Ferencék: a tavasszal elhunyt kispesti kapus, Faragó Lajos gyűjteményéből összeállított rendhagyó fényképválogatásunk az ötvenes évek külföldi futballtúráinak hétköznapi mozzanataira, az állandó bizonytalanság közepette megélt önfeledt percekre összpontosít.

magyar labdarúgó-válogatott Tichy Lajos Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Lantos Mihály Kocsis Sándor

A háromszoros gólkirály sohasem szerette a rivaldafényt

2019-09-20 19:58:56

Negyedszázadot húzott le a Bp. Honvédnál, gólérzékeny volt, mégis tartott attól, hogy kihagyja a helyzeteit. Kozma Mihály vallja: centernek születni kell.

magyar labdarúgó-válogatott Tichy Lajos NS Hosszabbítás Kozma Mihály Budapest Honvéd

Az ördöngös szélső, aki nem szeretett parancsra masírozni

2019-06-23 12:28:52

Ember tervez, isten végez – legalábbis ezzel szoktuk vigasztalni magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. FUTBALLTÖRTÉNELMI SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.  

majdnem-transzferek Tichy Lajos Schlosser Imre Nagy Antal Milan Lantos Mihály

Válogatott: eddig hat a magyar rekord, legutóbb kettő is elég volt

2019-03-20 12:42:36

Csütörtökön újra nekiveselkedik a magyar labdarúgó-válogatott, hogy kiharcolja a helyét a (részben hazai rendezésű) Európa-bajnokságon. Eddig ez háromszor sikerült a mieinknek – most a korábbi selejtezőket elevenítettük fel, kiemelve a legeredményesebb magyar gólszerzőket. Eddig hat találat a rekord a kvalifikációs sorozatok történetében, de az előző kiírásban már két góllal is elsőként lehetett végezni, és ezzel együtt kijutottak a mieink. Vajon ezúttal ki lesz a magyar mesterlövész?

magyar válogatott magyar válogatott Várady Béla Tichy Lajos Tatár György Szabics Imre

Honvéd: Tichy Lajos nevét viselhetné az akadémia – fotók

2018-11-21 10:12:06

A Bozsik-stadion elnevezést egy cseles megoldással sikerre vitte a rendszerváltás idején Asztalos Zoltán, most a Tichy Lajos Akadémiára tett javaslatot, és az elképzelését rengetegen támogatják.

Tichy Lajos Puskás Ferenc Magyar Futball Akadémia Honvéd Budapest Honvéd

Angliát legyőztük, Bulgáriát kiütöttük, aztán elvesztettük nyugalmunkat

2016-05-30 14:32:42

Az Anglia felett aratott eddigi utolsó győzelmünkről készült filmfelvétel kockáival és a remek vb-rajt hazai fogadtatásának felidézésével folytatjuk labdarúgó-válogatottunk győzelmeiből szemezgető sorozatunkat. Az 1962. május 31-i mérkőzés évfordulója alkalmat kínál arra, hogy felidézzünk a chilei vb-n vívott további három meccsünket, és azt, hogy két igencsak sérelmezett játékvezetői döntés közül a másodikra már nem tudtunk megfelelő választ adni – de „hivatalosan” azért nem haragudtunk nagyon Nyikolaj Latisev sporttársra.

magyar válogatott Tichy Lajos Nyikolaj Latisev Eb 2016 Anglia piros-fehér-zöld retró

Lejtőn a francia futball, a mieink ellen állt volna meg. Hát…

2016-04-25 01:01:09

…másképp alakult. Ez volt az utolsó olyan mérkőzés, amelyen Tichy Lajos, válogatottunk történetének negyedik legjobb gólgyárosa a kapuba talált nemzeti mezben. A Nemzetek Európa-kupája (kezdetben így hívták az Európa-bajnokságot) négyes döntőjébe jutás volt a tét, a mieink 3:1-re legyőzték Franciaországot az első, párizsi felvonásban 1964. április 25-én – évfordulós sorozatunk mai epizódjában felidézzük, hogyan.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Tichy Lajos Eb 2016 Albert Flórián

Ibrahimovic Puskás és Kocsis nyomában: a félszázasok ligája

2014-09-05 14:14:40

Különleges listával köszöntötte az uefa.com a csütörtökön a svéd válogatott mezében – nemzeti rekordot jelentő – 50. gólját megszerző Zlatan Ibrahimovicot: az Európa Labdarúgó-szövetség honlapja összegyűjtötte a címeres mezben legalább félszáz gólig eljutó európai nagyságokat. A tizenhatos lista hemzseg a magyar legendáktól.

rekord gólrekord Zlatan Ibrahimovic Tichy Lajos Schlosser Imre Puskás Ferenc

R. Dinamite, Pelé, R. Sara, Bochini – Ezredes Úrnak tisztelegj!

2010-08-10 01:21:16

Júliusban két emblematikus alakja hagyta el a Real Madridot: Guti és Raúl. Előbbi serdülőkora, az 1986-os év, utóbbi ifjúsági kora, 1992 óta volt a királyi gárda tagja. Guti egész életében csak a madridiak mezét viselte, Raúl pedig profiként csak az övékét. Krisztusi korukban váltottak, a középpályás Isztambulba (Besiktas), a csatár Gelsenkirchenbe (Schalke) téve át a székhelyét. Guti 541-szer, Raúl – klubrekordnak számító – 741-szer öltötte magára a Real szerelését; mit mondjunk, nehéz lesz őket megszoknunk új csapatukban. De mielőtt elkezdenénk szoktatni magunkat eme furcsa s friss látványhoz, nézzünk körül a labdarúgás világában: lássuk, kik voltak a legnagyobb klubok legnagyobb mérkőzéshalmozói!

sportlegek nemzetközi labdarúgás Tichy Lajos Sárosi György Roberto Dinamite Raúl