Találatok a Nemzet Sportolója címkére

Találatok száma: 72

"In canoeing, you have to do everything with a single paddle" – interview with István Vaskuti, Athlete of the Nation

2023-03-05 23:14:19

Nine World Championship gold medals and one Olympic title, but who knows what would have happened in Los Angeles... Although the thought of not competing there still lingers in the mind of the legendary canoeist, he is not bitter and is aware of what he had achieved as an athlete and then as a sports administrator. He treated his successes with dignity and respect, but he never bragged about them, he just did his job in the sport he felt he had the best instincts for. For some years now, he has been passing on his knowledge to young athletes, while he was chosen as one of the Athletes of the Nation at the beginning of February.

olimpia 1980 interjú Vaskuti István Nemzet Sportolója Képes Sport Kajak-kenu

„A kenuban egy szál lapáttal kell megoldani mindent” – interjú Vaskuti Istvánnal, a Nemzet Sportolójával

2023-03-05 23:14:19

Kilenc világbajnoki és egy olimpiai aranyérem, de ki tudja, vajon mi történt volna Los Angelesben... Bár hiányérzet maradt a klasszis kenusban, keseregni nem kesereg, hiszen tisztában van azzal, mit ért el sportolóként – és aztán sportvezetőként is. Helyén és értékén kezeli a sikereit, ám velük sohasem kérkedett, csak tette a dolgát: abban a sportágban, amelyikhez szerinte a legjobb érzéke volt. Néhány éve már a fiataloknak igyekszik átadni a tudását, közben pedig szerényen vette tudomásul azt is, hogy a Nemzet Sportolói maguk közé választották február elején.

olimpia 1980 interjú Vaskuti István Nemzet Sportolója Képes Sport Kajak-kenu

Hivatalossá vált, Vaskuti István a Nemzet Sportolója

2023-02-17 10:09:03

Orbán Viktor miniszterelnök aláírta a rendeletet – hivatalossá vált, hogy Vaskuti István a Nemzet Sportolója, hiszen Magyarország Kormánya a sportról szóló törvény vonatkozó rendelkezése alapján az olimpiai és világbajnok kenus részére a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozta.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Vaskuti István: A Nemzet Sportolójának lenni felelősséggel is jár

2023-02-08 16:06:21

Nem tagadja, számított az elismerésre, ám amikor valóra vált az álma, a Jóistennek adott hálát, hogy ezt megélhette: Vaskuti István úgy véli, a Nemzet Sportolójának lenni felelősséggel is jár.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Portré a Nemzet Sportolójának jelölt Vaskuti Istvánról

2023-02-08 11:22:17

Mint beszámoltunk róla, Vaskuti István választották meg 12. tagnak a Nemzet Sportolói Varga János halála után. A 67 éves egykori kenus legnagyobb sikerét az 1980-as moszkvai olimpián érte el, hiszen Foltán Lászlóval aranyérmes lett C–2 500 méteren. A sportolóként tízszeres világbajnok visszavonulása után is szeretett sportága mellett maradt, s edzőként és sportvezetőként is maradandót alkotott, hiszen irányításával Szabó Attila és Pálizs Attila világbajnok lett az 1991-es párizsi eseményen, majd Vaskutit az európai és a nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség elnökségébe is beválasztották. Portré Vaskuti Istvánról.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

Vaskuti Istvánt jelölték a Nemzet Sportolói 12. tagnak

2023-02-07 16:51:40

Varga János december végi halála miatt a Nemzet Sportolóinak új tagot kellett választaniuk. A legendák szerda délelőtt döntöttek, az olimpiai bajnok és tízszeres világbajnok kenust, Vaskuti Istvánt hét igen szavazattal jelölték a megtisztelő elismerésre.

Vaskuti István Nemzet Sportolója

A Nemzet Sportolója: szerda délelőtt döntenek az új tagról

2023-02-07 10:17:12

Mint beszámoltunk róla, a birkózó Varga János halálával új tagot kell választania a Nemzet Sportolóinak. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár közösségi oldalán számolt be róla, hogy már érkeznek a jelölések, a 11 jelenlegi tag szerda délelőtt dönt a jelöltekről.

Schmidt Ádám Nemzet Sportolója Hegedüs Csaba

Athlete of the Nation: six yeses needed for the decision

2023-01-26 20:44:23

As early as mid-February, the Athletes of the Nation can propose a new member to fill the vacancy left by the death of János Varga.

Nemzet Sportolója

Nemzet Sportolója: hat igen kell a döntéshez

2023-01-26 00:00:59

Akár már február közepén új tagot javasolhatnak a Nemzet Sportolói a Varga János halálával megüresedő helyre.

Nemzet Sportolója

Gyász: eltemették Varga Jánost, a Nemzet Sportolóját

2023-01-24 13:08:15

A Farkasréti temetőben református gyászszertartás keretében, katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a december 29-én 83 éves korában elhunyt Varga János olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózót.

gyász birkózás Varga János Nemzet Sportolója

Vívás: betegsége után jobban van a Nemzet Sportolója, Kamuti Jenő

2022-11-08 19:21:44

Betegsége után jobban van a Nemzet Sportolója, Kamuti Jenő, akiről csak a családtagok és a szűk baráti kör tudta, hogy nem sokkal szeptember 17-i, 85. születésnapja után kórházba került – írta az MTI.

vívás Nemzet Sportolója Kamuti Jenő

Videó: a Nemzet Sportolói az idősek világnapján üzentek

2022-10-01 15:22:41

1991 október 1-jén tartották meg először az idősek világnapját, amely az idén most szombatra esik. E jeles alkalomból Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár olyan videót osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán, amelyen a Nemzet Sportolói kifejtik, mennyi mindent köszönhetnek a sportnak.

Schmidt Ádám Nemzet Sportolója

Jónyer István: Minden gyereknek legyen egy nagy álma, amit megvalósít. Nekem sikerült

2021-05-27 21:43:12

Egy héttel ezelőtt a Nemzet Sportolói közé választották Jónyer Istvánt, most pedig barátai, ismerősei és egykori csapattársai ünnepelték a négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok asztaliteniszezőt. A hivatalos köszöntők után Jónyer meghatottan, de természetesen jó kedvűen beszélt a régi időkről, miként a hetvenes évek nagy generációjának másik két tagja – akiknek Jónyer külön is köszönetet mondott, hiszen nélkülük ő sem lehetett volna ilyen sikeres –, Klampár Tibor és Gergely Gábor is szívesen sztorizott.

asztalitenisz Nemzet Sportolója Jónyer István

Asztalitenisz: Jónyer István Klampárnak és Gergelynek is megköszönte

2021-05-27 17:27:33

Barátok, pályatársak köszöntötték a Nemzet Sportolói közé választott négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok asztaliteniszezőt, Jónyer Istvánt.

asztalitenisz Nemzet Sportolója Klampár Tibor Jónyer István Gergely Gábor

Nemzet Sportolója: éjjeli edzések, egy svéd rovarirtó... – Jónyer a sikerei hátteréről

2021-05-20 23:07:11

A Nemzet Sportolói döntöttek: a négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, Jónyer Istvánt szavazták be maguk közé.

asztalitenisz Nemzet Sportolója Jónyer István

Nemzet Sportolója: Jónyer Istvánt jelölték új tagnak

2021-05-20 09:26:29

Monspart Sarolta sajnálatos halála miatt választottak 12. tagot a Nemzet Sportolói – tíz jelölt közül első körös szavazással a négyszeres világbajnok asztaliteniszező került a legendák közé.

Szabó Tünde Schmitt Pál Nemzet Sportolója Jónyer István

Nemzet Sportolója: Regőczy és Jónyer a legfőbb esélyes

2021-05-19 22:23:18

Összeülnek a nemzet sportolói és csütörtök délelőtt eldöntik, ki léphet a súlyos betegségben elhunyt tájfutó világbajnok, Monspart Sarolta helyébe.

Regőczy Krisztina Nemzet Sportolója Jónyer István

Nemzet Sportolója: kit választana meg 12. tagnak?

2021-05-12 13:31:02

Jövő csütörtökön összeülnek a Nemzet Sportolói, hogy eldöntsék, ki kerüljön közéjük 12. tagnak az áprilisban elhunyt Monspart Sarolta helyett. Azt kérdezzük olvasóinktól, kit választanának be új tagnak?

szavazás Nemzet Sportolója Monspart Sarolta

Nemzet Sportolója: jövő csütörtökön új tagot jelölnek

2021-05-10 17:58:48

Monspart Sarolta április halála után Szabó Tünde jövő hét csütörtökre hívta össze a Nemzet Sportolóit, hogy új tagot jelöljenek maguk közé – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a sportért felelős államtitkár.

Nemzet Sportolója

Nemzet Sportolója: Faragó Tamás hivatalosan is tag lett

2020-07-30 21:46:44

A Magyar Közlönyben csütörtökön jelent meg, hogy a kormány a sporttörvény alapján – megismerve és tudomásul véve a Nemzet Sportolóinak javaslatát – Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó részére a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozza.

Nemzet Sportolója Faragó Tamás