Egyenlő mérce? Guerrero csak pénzbüntetést kapott

Vágólapra másolva!
2010.04.05. 18:19
null
Guerrero pénzbüntetést kapott, amiért megdobta az egyik drukkert (Fotó: Action Images - archív)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Hamburg labdarúgója, Paulo Guerrero elvesztette az önuralmát a vasárnapi, Hannover ellen 0–0-ra végződő német élvonalbeli bajnoki után, és egy flakonnal fejbe dobott egy szurkolót. Ahogy várható volt, a büntetés nem maradt el: a perui játékosra a klubtörténet legsúlyosabb bírságát szabták ki.  

Ezt a Hamburg vezetői hosszas tanácskozás után, hétfőn jelentették be. A pénzbüntetetés nagyságát nem hozták nyilvánosságra, annyit lehet tudni, hogy az összeg 50 000 és 100 000 euró közötti, és jótékonysági célra fordítják majd.

Guerrero már bocsánatot kért tettéért, de a vezetők elvárják, hogy mindezt személyesen is megtegye a sértettnél, a csütörtöki Európa-liga-mérkőzés előtt. „Nagyon helytelen volt, amit tettem. Nagy hibát követtem el, nagyon sajnálom" – bánta meg bűnét a labdarúgó.

Korábban arról is lehetett hallani, hogy a klub felbontja Guerrero szerződését, de a vezetők meggondolták magukat, látva, hogy a labdarúgó megbánta, amit tett. A szurkoló nem szenvedett sérülést, és egyelőre nem tett feljelentést Guerrero ellen.

A Hamburg egyik szurkolói csoportjának vezetője, Ralf Bednarek úgy véli, fordított esetben sokkal keményebb lett volna a megtorlás. „Egy szurkolót ilyen esetben legalább két évre kitiltottak volna a stadionból" – mondta Bednarek, akinek véleménye kapcsán felvetődik a kérdés: egyenlő mércével mérik-e a stadionban elkövetett kihágásokat?

Noha hazánkban nem feltétlenül, Németországban biztosan eltiltás várt volna arra a drukkerre, aki megdob egy játékost – fordított esetben ez most elmaradt, pedig Guerrero profi labdarúgóként busás fizetést kap, és munkájának az is része, hogy a lelátóról érkező szidalmakat elviselje.

Persze könnyen lehet, hogy a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága szigorúbbnak mutatkozik majd a hamburgi vezetőknél...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik