D. S. B.
2023.06.08 13:44 Frissítve: 2023.06.08 13:52

MLS: Messinek meg kell váltania a világot Amerikában

A követők számát tekintve valósággal rárúgta az ajtót az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságra (MLS) Lionel Messi, hiszen a hétszeres aranylabdás új klubja, az Inter Miami a bejelentés utáni négy órában megduplázta feliratkozói számát az Instagram-oldalán, azóta pedig a világklasszis miatt már majdnem meg is ötszörözte azt, ám Messinek nemcsak a pályán kívül, hanem a pályán is nagyot kell alkotnia, hiszen új csapata finoman fogalmazva sem kezdte jól az idényt.

Lionel Messinek klasszisteljesítményt kell nyújtania, hogy sikeres legyen az Inter Miami (Fotó: Getty Images)

 

A szerda esti bejelentés előtt az Inter Miaminak közel egymillió követője volt a klub Instagram-oldalán, de már az első néhány órában 1.3 millió követővel gyarapodott a floridai csapat, az azóta eltelt órákban pedig már majdnem elérte az ötmilliót is, hiszen cikkünk írásakor 4.8 milliónál jártak.

AZ INTER MIAMI KÖVETŐINEK SZÁMA INSTAGRAMON
Messi érkezése óta majd' megötszöröződött az Inter Miami követőinek száma az Instagramon

 

Messi szerződtetése érdekében az Inter Miamival összefogott az MLS mérkőzéseit közvetítő Apple és az Adidas sportszergyártó cég is, hogy fedezzék az argentin fizetését, de a hétszeres aranylabdásnak a pályán kívül és a pályán is nagyot kell alkotnia.

A floridai csapat egyébként múlt héten menesztette edzőjét, David Beckham egykori csapattársát, Phil Neville-t, mert a gárda az új idényben a várakozások alatt szerepel: a Miami az eddigi 16 bajnokijából csupán ötöt nyert meg 11 vereség mellett, s már most jelentős hátrányban van a rájátszásba jutásért folyó küzdelemben, hiszen a Keleti főcsoport 15., utolsó helyén áll.

Beckhamék viszont további erősítéseket terveznek és a hírek szerint két korábbi Barcelona-ikonnal, Sergio Busquetsszel, valamint Luis Suárezzel is megerősíthetik a keretüket, ráadásul a sportingnews.com arról ír, hogy Phil Neville utódja az a Gerardo „Tata” Martino lehet, aki korábban az argentin válogatott szövetségi kapitányaként és az FC Barcelona vezetőedzőjeként is együtt dolgozott Messivel, de a ligát is ismeri, hiszen a jelenleg klub nélküli 60 éves szakember korábban volt az Atlanta United edzője.

Egyébként Messinek eddig jól ment Miamiban, hiszen az argentin válogatottal tavaly szeptemberben a helyi Hard Rock Stadionban játszott felkészülési mérkőzést Honduras ellen, melyen a hétszeres aranylabdás két gólt szerzett.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.