DAC: a stáb nem akarta, a műsorközlő mégis tudatta Kalmárékkal a Slovan sikerét

Vágólapra másolva!
2023.04.24. 10:14
null
Kalmár Zsolt sportszerűen jelezte, nem szabálytalankodtak vele a 16-oson belül (Fotó: DAC 1904/Fb)
Mint ismert, 1–1-es döntetlent játszott idegenben a Spartak Trnavával (Nagyszombat) a Dunaszerdahelyi AC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának hatodik fordulójában, így négy körrel a pontvadászat vége előtt eldőlt, hogy legrosszabb esetben is ezüstérmesként végez, ugyanakkor előnye egy pontra olvadt az üldöző Slovan Bratislavához képest. A DAC szakmai stábja ugyan nem szerette volna elárulni a csapat tagjainak, hogy mit játszottak a fővárosiak, de a helyi műsorközlő végül elárulta, hogy a pozsonyiak 4–2-re nyertek Zsolnán.

 

„Három pontért jöttünk, de a meccs alakulása alapján el kell fogadnunk az egyet is. Jó csapat ellen játszottunk, amely nagyon felkészült ellenünk. A találkozó első felében fásultak voltunk, nem tudtunk annyira felpörögni. Összességben ezúttal nem voltunk annyira harapósak, amilyenek szoktunk lenni. Hosszú idő után játszottunk olyan találkozót, amelyen a teljesítmény sem volt meggyőző. A következő idegenbeli meccseken jobban kell futballoznunk. A most szerzett egy pont a bajnokság hajrájára sokat érhet” – mondta lapunknak Kalmár Zsolt, aki az első félidőben egy összecsapás után a tizenhatoson belül a földön maradt. A játékvezető nem fújt és mindenki a videobíróra várt, a magyar válogatott labdarúgó azonban sportszerűen jelzett, hogy nem történt ellene szabálytalanság.

Ugyan a dunaszerdahelyi szakmai stáb úgy döntött, hogy a találkozó előtt nem árulja el a játékosoknak az eredményt az üldöző Slovan Bratislava meccséről, amely közvetlenül a nagyszombati összecsapás előtt ért véget, de a helyi műsorközlő elárulta, hogy két góllal győzött a pozsonyi csapat és pontban beérte a sárga-kékeket.

„Nem gondolnám, hogy ez hatással volt a teljesítményünkre. Mindig a maximumot kell nyújtani. Mikor, ha most nem? Akkor is győznünk kell, ha a riválisunk pontot vesztett volna. Természetesen tudjuk, hogy a nagyszombati produkciónk nem volt az igazi. Örülünk azonban, hogy a minőségi Spartak ellen vissza tudtunk jönni a meccsbe és egy pontot szereztünk. Ez a pont lehet az, ami a hátralévő időszakban döntő jelentőségű lehet” – nyilatkozta Adrián Gula, a DAC mestere.

„Nagyon fontos, hogy már négy fordulóval a vége előtt eldőlt, legrosszabb esetben másodikok leszünk. Az erős ellenfelek mellett ez nagyon jó, de mi egyértelműen többet akarunk“ – tette hozzá a 47 éves edző.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
Spartak Trnava–DAC 1904 1–1
(1–0)
Nagyszombat, Anton Malatinsky Stadion, 5051 néző. Vezette: Marhefka
Trnava: Vantruba – Kostrna, Stetina, Curma (Kósa, 22.) – Twardzik, Szavvidisz, Procházka (Oseni, 78.), Bukata (Paur, 71.), Daniel (Azevedo, 71.) – Taiwo, Ofori (Risztovszki, 78.). Vezetőedző: Michal Gasparík
DAC: Petrás – Alex Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana (Nebyla, 89.) – Dimun, Kácer – Blackman (Méndez, 22.), Kalmár Zs (Kruzliak, 55.), Ramadan (Szánthó, 89.) – Krsztovics (Niarhosz, 89.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Taiwo (44.), ill. Andzouana (59.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik