Átigazolás: a Fradi lemondott róla, Skóciába szerződik

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 09:43
null
A Ferencvárostól télen távozott Marijan Cabraja (jobbra) Skóciában folytatja a pályafutását (Fotó: Török Attila, archív)
A horvát balhátvéd, Marijan Cabraja egy éve került kölcsönbe a Dinamo Zagrebtől a Ferencvároshoz, ám a magyar bajnoknál már a télen elköszöntek tőle, és miután a horvát klubnál sem számolnak vele, Skóciában folytatja pályafutását.

 

 

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, a horvát sportske.jutarnji.hr tényként közölte, hogy a 25 éves Marijan Cabraja a Dinamo Zagrebtől a skót élvonalbeli Hibernianhoz kerül, hétfőn már el is utazott a szigetországba, ahol három évre ír alá. Átigazolási díjat nem fizetnek érte, de a Dinamo egy jövőbeli átigazolás esetén negyven százalékban részesül az átigazolási díjából.

A horvát oldal szerint Cabraja elengedésével 800 ezer eurót spórolhat a zágrábi klub, mert legalább ekkora összegű fizetés járt volna még neki a szerződéséből hátralévő időben. A cikk kifejti, a tavaly februárban az NK Goricától szerződtetett balhátvéd nem bizonyult jó befektetésnek (a Transfermarkt szerint 1.6 millió eurót fizettek érte), hiszen csak tíz tétmeccsen játszott a Dinamóban, és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Tavaly nyáron a Ferencvárosnak adták kölcsön, de az NB I-ben is csak hét meccs, illetve 421 perc jutott neki, és bár nyárig maradhatott volna az Üllői úton (sőt, a magyar klubnak opciós joga is volt a végleges megvásárlásra), az FTC-nél a télen lemondtak a további szolgálatairól, így a tavaszi szezont már a szlovén NK Olimpijánál töltötte, ugyancsak kölcsönben. A nyáron visszatért Zágrábba, de miután Ante Cacic vezetőedző nem számolt vele, a Dinamo mindenképp szeretett volna megválni tőle, ezért engedik el ingyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik