Lionel Messi: Az Inter Miami az utolsó klubom, de még élvezem a futballt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 18:59
Hány évet futballozik még Lionel Messi? (Fotó: Getty Images)
A Copa Américához közeledve adott nagyinterjút Lionel Messi az argentin Infobaénak, s most ugyanígy tett az ESPN-nel is. Az egyik téma a pályafutása vége volt.

 

„Egyelőre nem készültem fel rá, hogy abbahagyjam a labdarúgást. Ezt csináltam egész életemben, élvezem a futballt, az edzéseket, a meccseket. A félelem, hogy ez előbb-utóbb véget ér, mindig bennem van. Ennek ellenére azt hiszem, az Inter Miami pályafutásom utolsó klubcsapata” – nyilatkozta az ESPN-nek a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi, aki sokak szerint élete utolsó Copa Américájára készül az argentin válogatottal. 

És ha már kontinenstorna, az argentinok szupersztárja beszélt az Európa-bajnokságról is: „Az Eb egy nagyon fontos sorozat, de furcsállom, mikor azt mondják, a legnehezebb. Olyan nemzetek maradnak ki, mint Argentína, Brazília, Uruguay, több világbajnok. Emiatt nehezen mondanám azt rá, hogy ez a legnehezebb.” Itt Messi egyébként korábbi csapattársa, Kylian Mbappé szavaira reagált, aki ezzel a kifejezéssel illette az Európa-bajnokságot. Nos, nem értett egyet.  

Messi egy másik nyári tornáról, az olimpiáról is beszélt. „Beszéltem Mascheranóval, és az az igazság, hogy mindketten megértettük a helyzetet. Nehéz most az olimpiára gondolni, mert a Copa Américán vagyunk. Két, három egymást követő hónap lenne, amikor nem lennék a klubbal, és nem vagyok abban a korban, hogy mindenhol ott legyek” – mondta Messi, aki hozzátette, hogy körültekintően kell választania, sok lenne két egymást követő torna. Messi korábban Mascheranóval, az U23-as csapat jelenlegi edzőjével együtt nyert olimpiát, ami állítása szerint örök emlék marad.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik