Szomorú egyéni dicsőség

Vágólapra másolva!
2006.05.22. 01:22
Címkék
Szívós Mártont nem vigasztalja a torna legjobb játékosa díj, jobban örülne, ha a Recco nyerte volna meg az Euroligát.Megint csak megállapíthattuk, hogy a hazai pálya aranyat ér a vízilabda Euroliga négyes döntőjében. Ugorjunk csak vissza néhány évet, és azt látjuk, hogy 2000-ben (Becsej), 2001-ben (Dubrovnik), 2003-ban (Recco), 2004-ben (Domino), 2005-ben (Posillipo) és most, 2006-ban (Dubrovnik) egyaránt a házigazda játékosai emelhették a magasba a legrangosabb kupasorozat trófeáját. A kivétel a Domino, amely 2002-ben Budapesten szenvedett vereséget a fináléban a görög Olympiakosztól.
Szívós Márton (elöl) a legnehezebb helyzetekben is feltalálta magát
Szívós Márton (elöl) a legnehezebb helyzetekben is feltalálta magát
Szívós Márton (elöl) a legnehezebb helyzetekben is feltalálta magát
Szívós Márton (elöl) a legnehezebb helyzetekben is feltalálta magát
Szívós Márton (elöl) a legnehezebb helyzetekben is feltalálta magát
Szívós Márton (elöl) a legnehezebb helyzetekben is feltalálta magát

A Jug 9–7-re verte meg a Madaras Norberttel és Szívós Mártonnal felálló Reccót szombaton, ezzel a horvát klub utolérte a dicsőséglistán az ugyancsak három elsőséggel büszkélkedő Reccót és Posillipót. Miho Boskovic is a harmadik aranyéremnél tart, mert nemcsak a 2001-es dubrovniki sikerből vette ki a részét, hanem 1999-ben a Splitska Banka Split kötelékében is diadalmaskodott. A Jug megérdemelten nyert szombaton, míg Szívós Márton átvehette a torna legjobbjának ítélt díjat.

„Természetesen én sem mondhatok mást, mint amit az én helyzetemben szoktak mondani mások is: akkor lennék boldog, ha nem kapok különdíjat, ellenben mi nyerjük meg az Euroligát. Csapatjátékról van szó, vagyis ilyenkor a közös siker a legértékesebb. Néhány nap múlva talán már örülni is tudok az egyéni elismerésnek” – mondta Szívós Márton, aki a tavalyi final fourban négyszer, most pedig ötször volt eredményes. Leginkább két csavartalálata hatott a látványos pólóra éhezőkre.

Hogy miként látta a döntőt a tavaly a Domino játékosaként szomorkodó magyar pólós?

„Madaras Norberttel beszélgettünk róla, és arra jutottunk, mi többet hibáztunk, főleg elöl, és ahogy lenni szokott, a hazai pálya is kellő mértékben érvényesült, leginkább a meccs első felében megítélt fóroknál. Nekünk jobban meg kellett dolgoznunk az emberelőnyökért, a szünet előtt Sottani érvényes gólt lőtt, ám szabaddobásánál lepörgették a hátralévő három másodpercet. Mégsem akarom erre fogni a vereségünket, mert nem lenne reális, ezzel együtt vitathatatlan: megérdemeltük volna a kupát, hiszen a hosszú sorozat alatt megvertük a Mladost Zagrebet, a főtáblán a Herceg Novit és a Csehovot előztük meg, a negyeddöntőben pedig fölényesen jutottunk túl a Dominón. A Dubrovnik könnyebb utat járt be.”

Szívós Márton elmondta még, hogy a hazaúton nem elemezték a szombaton történteket, és már nem is nagyon lesz rá idejük. Tudniillik szerdán a bajnoki döntő második mérkőzése vár rájuk a Posillipo ellen (az első meccsen a Posillipo 9–6-ra nyert), amely Euroliga-címvédőként szerzett harmadik helye miatt ugyancsak szeretne a campionatóban vigasztalódni.

„Minden játékosomnak meg akarom köszönni, hogy keményen küzdött a nagyon erős Dubrovnik ellen, amely ráadásul otthon játszott. A horvátokkal ellentétben mi jó néhány emberelőnyt kihagytunk a döntő pillanatokban, de semmi gond, jövőre újra megpróbáljuk” – hangzott az edző, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Pino Porzio higgadt véleménye. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik