Negyedóra futball: siker!

A mérkőzésről tudósított: KESZTHELYI ZOLTÁN, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: KESZTHELYI ZOLTÁN, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.20. 00:54
Címkék
Alig negyedóra alatt kétgólos előnyt szerzett a Vasas, és ekkor azt lehetett hinni, a vendégegyüttes biztosan szerzi meg a három pontot. A váratlan szépítés izgalmassá tette a folytatást, azonban Ambrus Sándor kiállítása és az értékesített tizenegyes egyértelművé tette az angyalföldiek sikerét.

Mit lehet várni attól a mér kőzéstől, amelyen a bajnokság 14. helyezettje fogadja a 11. helyezettet?

Ha őszinték akarunk lenni, akkor azt mondjuk, a tavasz meccsét aligha, ugyanakkor örök optimistaként bízunk abban, mindkét oldal labdarúgói meg akarják mutatni, többre képesek, mint amire a táblázaton elfoglalt helyük alapján következtetni lehet.

Kezdjük a BFC Siófok együttesével.

A házigazda a legutóbbi fordulóban a Honvéd vendégeként megszerezte első tavaszi idegenbeli pontját, így szakvezetője, Aldo Dolcetti joggal reménykedett abban, a futballisták ráléptek arra az útra, amelyen mindig is látni szeretné őket. Aztán jött a hétközi, debreceni Ligakupa-találkozó, és az olasz szakember rájöhetett arra, bizony játékosai nemhogy folyamatosan, de még csak kétszer egymás után sem képesek az átlag felett teljesíteni.

„Nem lesz itt edzőváltás?” – tette fel a kérdést az egyik siófoki szimpatizáns akkor, amikor alig 14 percnyi futballt követően máris kétgólos hátrányban volt a házigazda. Mi úgy véljük, a sikertelenségben nyilvánvalóan az edzőnek is megvan a szerepe, azonban hajlunk arra a megállapításra, hogy a játékoskeret zöme a tavasszal nem igazolta, hogy az élvonalban lenne a helye. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a házi gólkirály Fülöp Zoltán (hat gólt szerzett eddig), valamint a fáradhatatlanul robotoló középpályás, Kanta Szabolcs nélkül nincs vezéregyénisége a Siófoknak, és bizony az ünnepnap, ha a csapat egyenrangú partnere valamelyik ellenfelének.

És hogy mi a helyzet a Vasassal?

Nos, az angyalföldi gárdának volt már jobb bajnoki éve, mint a 2007–2008-as, azonban az edző, Mészöly Géza azt mondja, korántsem mindegy, hogy, mondjuk, kilencedikként vagy éppen tizenkettedikként végeznek majd. Ki ne tudná, a Vasas tavaly ötödikként zárt, a klub szurkolói pedig azt gondolták, kedvenceik az idén akár a dobogóért is versenyben lehetnek. Csakhogy a klubok gazdasági lehetőségeit, a játékosállományok minőségét ismerve azt kell mondani, az ötödik hely erőn felüli teljesítményt takart, igaz, annyira nem gyenge az állomány, hogy a 24. fordulót 11. helyezettként várja. Mészöly Géza azt mondja, pillanatnyilag az a legfontosabb, hogy a tavaszi idényt a lehető legjobb pozícióban zárja csapata, mert akkor elmondható lesz, az alaposan elrontott ősz után kihozták magukból a maximumot.

A szakembernek egyébként nyáron lejár a szerződése a Vasasnál, és ha rajta múlik, akkor folytatja a két éve megkezdett munkát. Egy esetleges győzelmi sorozat a bajnokság hajrájában alighanem a klub tulajdonosát is arra kapacitálná, hogy új megállapodást írjanak alá, azonban ha botladozik a csapat, már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Siófokon a Vasas mindenesetre szűk negyedóra alatt a maga javára döntötte el a három pont sorsát. A siker értelemszerűen Mészöly Géza helyzetét erősítette, míg a kudarc Aldo Dolcettiét alaposan meggyengítette…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik