Hagyományőrzésből jeles

BAJZÁT RAFAEL, TÖRÖK LÁSZLÓBAJZÁT RAFAEL, TÖRÖK LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.03.30. 00:09
Címkék

A rájátszás történetében először jut vidéki csapat a vízilabda-bajnokság döntőjébe. Ez a tény növelte a játékosok motivációját a kezdés előtt, bár mindkét edző rendkívül nyugodtnak tűnt az összecsapást megelőzően. Gerendás György, az egriek mestere játékosainak regeneráló italát kevergette, míg Kásás Zoltán, a Szeged vezetőedzője arról tartott értekezést, hogy mielőtt a csapat szakvezetőjének felkérték, éppen sítúrára készülődött.

A vízben azonban egyszerre elszállt a nyugalom. Mind a két csapat nagyszerűen szervezte meg védekezését, és így nehezen jutottak el az ellenfél kapujához. Az Eger találta meg a szoros emberfogás ellenszerét, Biros Péter előbb büntetőből szerzett gólt, majd egy indítás után megharcolt a labdáért, és úgy vette be Baksa László hálóját. A szegedieknek csaknem öt percet kellett várniuk, hogy először kapura lőhessék a labdát, de a szerb Milos Korolija próbálkozásában nem volt sok köszönet. A hazaiak Nyéki Balázs találatával biztosabbá tették előnyüket, amelyhez Szécsi Zoltán is hozzájárult: Varga Tamás éles szögből leadott bombáját hárította pazarul.

A második negyed Biros jutalomjátékát hozta, a ráúszásnál is diadalmaskodott, majd bizonyította, nemcsak a góllövésben jeleskedik, hanem gólpasszt is tud adni. Decker Ádámnak csak be kellett helyeznie a pompás átadást Baksa hálójába. Az első félidő után már eldőlni látszott a küzdelem, hiszen a szegediek tizenhat perc alatt mindössze egy gólra voltak képesek. Igaz, a harmadik negyedben alig több mint másfél perc alatt kétszer is megzörgették a hazaiak hálóját, de ez kevés volt a felzárkózáshoz.

Az utolsó játékrészben Varga Tamás, a szegediek legjobbja már nehezen bírta csapata vesszőfutását, egy játékvezetői ítélet kommentálásáért kiállították. Az egri publikum már mint a döntő résztvevőjét köszöntötte csapatát, amikor a mérkőzés legnagyobb gólja született. Binder Szabolcs szinte a Dobó térről vágta a bal felső sarokba a labdát.

Az egriek minden tekintetben felülmúlták ellenfelüket, és a „szokásos” (a LEN-kupában és az alapszakaszban is ekkora volt a különbség) négygólos győzelemmel magabiztosan nyertek. A mérkőzés sorsát végül is az döntötte el, hogy Gerendás György csapatában többen játszottak átlagon felül. Most már csak az a kérdés, hogy az elődöntő-sorozat végéig tudják-e tartani ezt a formát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik