Filkor a Grossetóé

CSILLAG PÉTER, KECSKÉS ISTVÁNCSILLAG PÉTER, KECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.01.30. 23:19
Címkék

Bár Filkor Attila kölcsönadása már 2007 nyarán felvetődött, a 19 éves középpályás klubváltására csak szerdán került sor, miután az Internazionale megegyezett a Serie B-ben szereplő Grossetóval. A milánóiak fél évre adták kölcsön a toszkán együttesnek a hatszoros válogatott játékost, aki már a szerződés aláírása után részt vett a korábban a Parmát is irányító Stefano Pioli által vezetett edzésen. Az üzlet nyélbe ütésével az is eldőlt, hogy Filkor az előzetes hírekkel ellentétben nem lesz Feczesin Róbert és Vass Ádám csapattársa, vagyis nem a Bresciában folytatja pályafutását – de a vele kapcsolatban emlegetett Chievo is letehet megszerzéséről.

„Három klubbal voltam kapcsolatban az elmúlt időszakban – mondta Filkor Attila. – Megkeresett a Brescia, a Chievo és a Grosseto is. A Chievóval sikerült megegyeznie az Internek, és a csapat fél évre kölcsönvett volna. Viszont történt egy kellemetlenség, ugyanis az a játékos, akit kölcsön akartak adni egy másik gárdának, megsérült. Olaszországban van egy szabály, amely szerint a második ligás csapatok keretében csak huszonegy futballista szerepelhet, így nem tudtak szerződtetni a veronaiak. Ekkor jött a Grosseto, és sikerült is megállapodnunk mindenben.

A jelenleg a másodosztály 15. helyén álló együttes története során először szerepel a Serie B-ben (a félreértések elkerülése végett: korábban csak alsóbb szintű ligákban játszott), igaz, a nagynevű ellenfelek mélyrepülése idején találkozott a Napolival és a Fiorentinával – a firenzeieket 2002 októberében le is győzte 2–0-ra. Noha a váltás látszólag visszalépés a magyar labdarúgó számára, abból a szempontból alighanem pályafutása fontos állomásának tekinthető a grossetói szerződés, hogy új együttesében vélhetőleg a korábbinál több alkalma lesz képességeit tétmeccsen is bizonyítani (a szombati, Brescia elleni bajnokin azonban, lapunk információi szerint, még nem léphet pályára).

„Számomra a legfontosabb, hogy felnőttbajnokságban szerepelhessek, amire kiváló lehetőség kínálkozik itt – értékelte az új helyzetet Filkor Attila. – S ami szintén fontos, így egyszerűbb lesz bekerülni a válogatottba is. Túl vagyok már az első edzésen, nagyon kedvesen fogadtak, nem volt semmi probléma.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik