Szolnokon is örültek

CH. GÁLL ANDRÁS, KÁLDOR ANDRÁSCH. GÁLL ANDRÁS, KÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.19. 00:49
Címkék
Jobb hajrájával az Albacomp legyőzte a bajnok paksiakat, s ez az eredmény a szolnokiak alapszakasz-elsőségét és a hazaiak harmadik helyét jelentette.

Bár az Albacomp már nem ér hette utol az Atomerőmű csapatát, mindkét alakulat számára létfontosságú volt a győzelem: a Szolnok soproni veresége esetén a vendéggárda megnyerte volna az alapszakaszt, továbbá a paksi győzelem a hazaiak hatodik helyezését is jelenthette.

A tavaszi szezonra megtáltosodó bajnoki címvédő Horváth Zoltán palánk alatti parádéjával és sikeres büntetőivel elhúzott, s még az sem vetette vissza a tolnaiakat, hogy Sullivan Phillips az NBA-ben is csak elvétve látható bravúrral blokkolta Rod Grizzard zsákolási kísérletét. A második játékrész közepére aztán Kestutis Marciulionis ponterejével felzárkózott a Székesfehérvár. A 18. percben a hazai pontok több mint fele – szám szerint tizenöt – a litván hátvéd neve mellett állt. Az egykor az NBA-drafton is megforduló Bencze Zoltán a 19. percben szerezte első kosarát… Egy percre rá Phillips is feliratkozott az eredményjelzőre, s a kosár eredményeként 33–33-as döntetlennel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A szünetben bemondta a hangosbeszélő, hogy a Szolnok kilenc ponttal „ég” Sopronban, de ez cseppet sem dobta fel a látogatókat, sőt Marciulionis és a magára találó Phillips vezérletével tovább dübörgött a hazai henger. A 15–0-s Albacompszériának Grizzard triplája vetett véget a 24. percben, de ekkor már 40–33 volt az állás! Aztán jött Czigler László és Scott Stewart, s 45–42-nél Matus Gábor edzőnek is időt kellett kérnie. Sőt Stewart triplájával egyenlített is a Paks (45–45), s ezzel elkeseredett állóháború kezdődött.

Bencze és Grizzard is belejött, hárompontos hazai előnnyel fordultak a csapatok a negyedik negyedbe. Aztán Jure Balazic zsákolt – ez volt a szlovén fiú első két pontja a mecscsen… –, s amikor a 35. percben Czigler kipontozódott, eldőlni látszott a győzelem kérdése. Ám Walters a 37. percben hármassal egyenlített, amire Kenneth Lowe és Marciulionis adta meg a választ (65–61). Az utolsó percben Bencze megemberelte magát, s duplájával, valamint látványos blokkjával biztosította a hazai győzelmet, továbbá az ezzel járó harmadik helyet. Ezzel a sikerrel a székesfehérváriak bizonyították szurkolóiknak: nem a Magyar Kupa negyedik helyezett csapat az igazi Albacomp, hanem a bajnokverő!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik