Nem csupán múltjuk, hanem jövőjük is van

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2005.11.03. 01:45
Címkék
"A jelen lévő klasszisaink, olimpiai és világbajnokok példázzák, milyen sikeres volt a múlt, a most aláírt szerződés, illetve az abban rejlő bizalom pedig azt jelzi, hogy jövőnk is van" – mondta Császári Attila, a Magyar Öttusaszövetség elnöke azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen hivatalosan bejelentették: a HVB Bank a pekingi olimpia végéig a sportág főtámogatója lett.

Az elnök szólt arról, hogy a szövetségnek banki kapcsolata még nem volt, és abban, hogy megtört a jég, vélhetően nagy szerepe van két volt öttusázónak, a bank alkalmazásában álló Szalay-Berzeviczy Attilának és Mizsér Attilának.

Matthias Kunsch, a támogatóvá előlépő cég vezérigazgatója arról beszélt, a bank tisztában van társadalmi felelősségével, éppen ezért állt már korábban is a kultúra és bizonyos egészségügyi intézmények mellé. A sportban az első "pártfogoltja" az öttusa, amelyre azért esett a választás, mert képviselői az évtizedek során már bizonyítottak, ráadásul az öttusacsalád tagjai – a vezérigazgató megfogalmazása szerint – szerény emberek, akik "…nem dicsekednek a sikereikkel, éppen ezért nekünk kell észrevenni és hirdetni az eredményeiket".

A szerződés pénzügyi hátteréről egyik fél sem beszélt, ám Császári Attila jelezte, ez az összeg a 2008-as olimpiáig biztonságot nyújt, nélküle azonban nem lehetne nekivágni a következő időszaknak. Matthias Kunsch hozzátette, a pénzügyi támogatáson túl figyelembe kell venni a közös reklámtevékenységet is, amellyel a sportág is jól jár. Példaként említette az olimpiai és háromszoros egyéni világbajnok Vörös Zsuzsannát lovon megjelenítő, a bankot és a sportágat népszerűsítő épülethálót, melyet Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út sarkán felújítandó ház homlokzatára húztak fel. Az óriásleplen olvasható a két fél együttműködését kifejező szlogen is: Egy jó társ aranyat ér!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik