Eb-felkészülés: „Még a végén kő-papír-ollóval kell eldöntenem, hogy ki védjen” – Marco Rossi

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 11:40
Hungary v Turkiye - International Friendly
Gulácsi vagy DIbusz? Marco Rossi még nem döntött (Fotó: Getty Images)
Marco Rossi összességében elégedetten értékelt a magyar labdarúgó-válogatott pénteki, Törökország elleni (1–0) felkészülési mérkőzését követően az M4 Sportnak. A szövetségi kapitány ugyanakkor hozzátette: a kapuskérdést illetően semmivel sem lett okosabb.

Marco Rossi a találkozót követően az M4 Sportnak elmondta, inkább az eredménnyel lehet elégedett, mint a teljesítménnyel, bár szavai szerint kétségkívül akadtak jó periódusai a csapatnak. Úgy vélte, ezúttal hiányoztak a megfelelő utolsó döntések, a kontratámadásokból is többet ki lehetett volna hozni, a támadóknak pedig nem ez volt a legjobb napjuk. „De azért voltak jó megmozdulásaink is, hiszen ezért is nyertünk”idézte az m4sport.hu a szövetségi kapitányt.

A szakember szót ejtett a kapuskérdésről is. Mint fogalmazott, továbbra sem lett okosabb abban a tekintetben, hogy a sérüléséből visszatérő Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes legyen-e a válogatott első számú kapusa a nyári Európa-bajnokságon. „Dibusz nagyon jól teljesített, amíg Gulácsi sérült volt, ma pedig Gulácsi volt tökéletes, úgyhogy még a végén minden alkalommal kő-papír-ollóznom kell valakivel a döntéshez” – utalt a szövetségi kapitány arra, hogy tavaly márciusban Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest az észtek elleni felkészülési meccsen.

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MÁRCIUSI PROGRAMJA
Március 26.
19.00: Magyarország–Koszovó (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik