R. B. 2021.04.15 13:38 Frissítve: 2021.04.15 16:07

Légiósok: Vadócz távozik, az uruguayi másodosztályban folytatja – sajtóhír

Uruguayi lapértesülés szerint Vadócz Krisztián szerződést bontott a Penarollal, és arról is írtak helyi források, hogy a 35 éves labdarúgó maradhat a dél-amerikai országban, csak a másodosztályban. Vadócz Krisztán menedzsere, Kövesdi Viktor az NSO megkeresésére azonban cáfolta, hogy megállapodtak volna a Penarollal.

Vadócz Krisztián valószínűleg szerződést bontott a Penarollal (Fotó: AFP)

 

 

 
Vadócz: Én sem tudom még, hogyan alakul a jövőm

A magyar válogatott középpályás tavaly januárban igazolt az uruguayi rekordbajnokhoz. Vadócz összesen 29 tétmeccsen lépett pályára a Penarol színeiben, gólt nem szerzett.

Az Ovación úgy tudja, a futballista szerint a szerződése automatikusan meghosszabbodott, mivel 2020 első felében a lehetséges játékpercek több mint hatvan százalékát a pályán töltötte – ahogy azt a megállapodás feltételként kikötötte.

A koronavírus-járvány miatt azonban a Penarol csupán öt tétmeccset játszott a tavalyi év első felében. Ezeken Vadócz mind szerepet kapott. A klub szerint a pandémia miatt nem lehet figyelembe venni a szerződés ezen pontját. Állítólag több egyeztetés után a Penarol és Vadócz megegyezett a szakításról.

A lap úgy tudja, a Penarol 100 ezer amerikai dollárt (mintegy 30 millió forintot) fizet Vadócznak a szerződésbontásért cserébe. A Penarol szeretné csökkenteni a kiadásait, s Vadócz fizetése túl magasnak bizonyult, ezért váltak el a felek útjai.

A cikk azt írja, Vadócznak vannak ajánlatai más uruguayi kluboktól. Az elascenso.com szerint Vadócz Krisztián az uruguayi másodosztályban szereplő CA Atenasban folytatja a pályafutását. Az együttes vezetőedzője Diego Forlán, Vadócz korábbi csapattársa, akit szeptemberben menesztett a Penarol.

A középpályást képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Kövesdi Viktor azonban úgy reagált megkeresésünkre, hogy Vadócz ügyében még nem sikerült megállapodni az elválás feltételeiről a Penarollal. Így egyelőre arról sem érdemes beszélni, hol folytathatja a pályafutását, de azt a játékosügynök is elismerte, hogy Uruguayból van érdeklődés Vadócz iránt, így elképzelhető, hogy országon belül vált majd csapatot, ha távozik jelenlegi klubjától.

 

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.

2021.04.25 16:07:10

Légiósok H. Á.

Magyar játékosai nélkül játszott gól nélküli döntetlent az NK Osijek a Rijeka vendégeként.