A bátor futball nem hatott, a Pápa hatot kapott

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 19:50
null
Priskin Tamás (fehérben) két gólig jutott (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld, archív)
Pápa–ETO FC Győr mérkőzést rendeztek a Magyar Kupa 6. fordulójában, a nyolcgólos találkozón a vendégek fölényes sikert aratva (2–6) léptek tovább.

 

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ
Pápai Perutz FC (NB III, Nyugati csoport)–ETO FC Győr (NB II) 2–6
(1–4)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Kovács G.
Pápa:
Horváth B. – Nagy T., Koronczi, Bence, Böröczky – Iványi M., Szilágyi A. – Irmes (Kalász, a szünetben), Skriba M. (Márton D., 80.), Hanzl – Szabó Zs. (Benecz, 60.). Vezetőedző: Oravecz András (Lengyel Ferenc eltiltása miatt)
ETO FC: Gundel-Takács – Kovács K., Vári, Temesvári, Kerkez – Kiss T., Berki (Múcska, 80.), Bagi – Szimcsó (Szuhodovszki, 82.), Priskin (Farkas B. K., 71.), Májer M. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Szabó Zs. (37.), Hanzl (71.), ill. Májer M. (6., 44.), Priskin (30., 34. – a másodikat 11-esből), Temesvári (75.), Farkas B. K. (83.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem is olyan régen sokkal nagyobb tétekért, sokkal jobb játékosokkal és sokkal több néző előtt csapott össze a Pápa és az ETO FC Győr, változatos nevek alatt. Most a harmadosztályú Pápa fogadta a másodosztályú Győrt, és a vendégek az osztálykülönbséget érvényesítve négy gólt szereztek az első félidőben, Májer Milán két találata között a minap négymérkőzéses bajnoki eltiltást kapó Priskin Tamás duplázott.

Egy gólt szereztek a hazaiak is, nem is akármilyet, Szabó Zsolt ugyanis sarokkal talált be a győri zöld-fehérek kapujába, technikás és pimasz mozdulattal.

A második félidő mezőnyfutballal indult, kevés érdekes eseménnyel, de a hajrá felé közeledve ismét potyogtak a gólok, Hanzl Máté szép góljára azonban két vendéggól jutott (nagyon elfáradtak már a hazaiak a végére, de akkor sem álltak be bekkelni).

Májer majdnem eljutott a mesterhármasig, de les miatt érvénytelenítették a szabályos találatát. Feszesebb, fegyelmezettebb védekezés helyett rohamozott a Pápa, és ugyan hat gólig jutott, de sokszor csikorgott az ETO gépezete: kivégezte magát a Pápa FC, de Győrben is vannak gondok, ahogyan a klasszikus mondás tartja. 2–6

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Májer lő egy les miatt meg nem adott gólt, oda a mesterhármas...

89. perc Két perc a ráadás.

A hazai drukkerek keresnek még egy kis pénzt az MLSZ segélyalapjának pár keresetlen rigmussal.

85. perc Májer jobbal a léc fölé lő 13-ról.

Van abban valami érdekes, hogy Farkas II Balázs utóda Farkas Kesző Balázs lett Győrben.

83. PERC ÚJABB GÓL, Májer jobb oldali beadását négy méterről, középről a kapuba vágja FARKAS KESZŐ BALÁZS, 2–6!

82. perc Szimcsó le, Szuhodovszki Soma be a vendégeknél.

80. perc Skriba le, Márton Dániel be a hazaiaknál, Berkit a másik oldalon Múcska Viktor váltja.

76. perc Skriba lő jobbal 11-ről a kapusba. Horváth eléri a jobb sarok előtt Májer 18 méteres löketét.

75. PERC ÚJABB GÓL, TEMESVÁRI ATTILA megelőzi az ötösön a kapust, és a kapuba fejeli a labdát egy előreívelt szabadrúgást követően. Kapushiba, 2–5!

74. perc Bence nem találja el jól kecsegtető helyzetben Szimcsó jobb oldali beadását.

72. perc Farkas Kesző Balázs kap sárga lapot, nekiugrott csúnyán Bencének, medencecsont ütközött arccsonttal.

71. PERC HANZL MÁTÉ BETALÁL, KETTŐ NÉGY, ballal 12-ről a jobb felsőbe lő a hazai játékos a jobb oldali szöglet után. 2–4!

71. perc Priskin le, Farkas Kesző Balázs be.

69. perc Berki István
kap sárga lapot Májer megrúgásáért.

68. perc Gundel-Takács elmér egy szögletet, de védői kisegítik. Kiss emelését Priskin jobbal az ötös bal sarka elől az égbe vágja.

65. perc Böröczky fejel nyolcról a kapushoz egy szöglet után, a másik oldalon Kerkez beadása hullik egy védőről a kapu mögé, a korner Horváth kapusé.

62. perc Skriba lő el jobbal keresztbe a kapu elől az ötös bal sarka elől. Nem is, Vári blokkolt szépen!

60. perc Szabó le, Benecz Dániel be a hazaiaknál. Ékcsere.

55. perc Nincs rossz idő, de Szimcsó kioszt két esernyőt, Böröczky lerántja őt végül a nyakánál fogva. Szimcsó ballal nem sokkal lő el az ötös jobb sarka elől, 12-ről. Horváth vetődve biztosított.

AJÁNLÓ. Videó: kivégezte magát a Pápa FC, de Győrben is vannak gondok.

50. perc Nagy távolija távolról sem jó.

48. perc Hanzl Máté kap sárga lapot Vári megrúgásáért.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kalász Milán be, Irmes le a hazaiaknál.

A klubhonlap beszámolója szerint az MLSZ előírásainak megfelelően, 48 órával a Békéscsaba elleni mérkőzés előtt tesztelték a játékosokat, az alkalmazottakat és a vezetőséget is, egy játékosnál pedig pozitív eredmény született. Az érintett labdarúgó tünetmentes, de természetesen a szabályozásoknak megfelelően azonnal elkülönítették.

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klubnál elvégzett koronavírustesztek közül egy pozitív eredményt hozott.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Gundel-Takács kikapja a jobb alsó elől Szilágyi jobblábas, 19 méteres lövését.

44. PERC ELDŐLT? Kovács jobb oldali beadását MÁJER MILÁN jobbal a kapu közepébe rúgja 10 méterről, középről. 1–4!

41. perc Priskin kapura tör Kiss passzával, de les.

37. PERC ITT A GÓL, Kiss nem figyel, Nagy jobbról jobbal bead, SZABÓ ZSOLT középről sarokkal két méterről a kapu közepébe teszi a labdát. Klasszis góllal: 1–3!

35. perc Várit felrúgja a felezőnél Hanzl, a hazai közönség 11-est reklamál.

34. PERC PRISKIN TAMÁS jobbal a jobb alsóba lő, Horváth kapus balra el. 0–3!

34. perc BÜNTETŐ, Kovács beadása után megrúgja Várit az ötös előtt Szilágyi.

3

0. PERC KETTŐVEL VEZET AZ ETO! Bagi passzát Szimcsó jobb oldalról jobbal remekül adja be, PRISKIN TAMÁS a jobb alsóba fejeli a labdát az ötös bal sarkáról, a róla lemaradó Nagy Tamás mellől. 0–2!

24. perc Kovács szépen megy el a jobbon, beadása azonban a védőké, Koronczié, majd Szimcsó lő egy csel után ballal 22-ről Iványiba. Skriba középtávoli lövése Várin csattan a másik kapu előtt.

A győri Vaskeba is eltiltott egy korábbi kupameccs miatt.

22. perc Szimcsó jobb oldali szögleténél 18-an állnak kb. a gólvonalon, de Horváth kapusé a beadás. Érdekes variáció volt.

19. perc Priskin rossz megoldása után kirúgás, többet van a labda a Győrnél, de nem sokra megy vele általában.

15. perc Szimcsó ballal 22-ről jócskán a jobb felső mellé lő.

A MAI MAGYAR KUPA-EREDMÉNYEKRŐL ITT OLVASHAT!

10. perc Irmes távolijára ledől a jobb sarok előtt Gundel-Takács.

8. perc Berki passzát Priskin a léc fölé vágja.

6. PERC VEZET AZ ETO, MÁJER MILÁN jobbal 19-ről, középről a bal alsóba lő, három kissé szerencsés csel után, majd a lövés maga is megpattant egy védőn, becsapva a másik irányba elvetődő kapust. 0–1!

4. perc Tömegjelenet a vendégek 16-osán belül, nincs 11-es, pedig Vári felrúgta Skribát a vonalon belül, de tovább, majd a bal alsó mellé lő 18-ról jobbal Iványi.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és kék nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

Szerdán az MLSZ előírásainak megfelelően koronavírustesztet végeztek a játékosokon és a szakmai stábon, péntekre kiderült, hogy szerencsére minden mintavétel rendben találtatott.

A pápai trénert még a Vasas ellen állították ki, a Fegyelmi Bizottság három kupameccsre tiltotta el.


„Jó hangulatban telt a hét, jól dolgoztak a srácok . Már csak az osztálykülönbség miatt is a Győr az esélyes, nem szabad elfelejteni, hogy válogatott játékosok sora erősíti a zöld-fehéreket, ám ez idáig nem úgy szerepelnek, ahogy az elvárható lenne tőlük. Igyekszünk az esetleges önbizalomhiány okozta bizonytalanságukat kihasználni. Nagyon sajnálom, hogy egy 2019. október 30-ai ítélet miatt nem lehetek ott a kispadon, tudni kell, hogy azért marasztaltak el, mert öt centiméterre beléptem a pályára, megjegyzem, minden NB I-es fordulóban legalább egy ilyet látok, és azoknak nincs következménye. Kiváló kollégáim vannak, mindenki tudja a dolgát, remélem ez nem lesz hátráltató tényező″ – így kollégája, Lengyel Ferenc a veol.hu-n.

Csató Sándor vezetőedző a mérkőzés előtt az ETO honlapján: „Ez a mérkőzés egy nagyon nehéz sorozat utolsó állomása lesz, biztos vagyok benne, hogy egy feltüzelt Pápával fogunk találkozni, aki a bajnokságban jól szerepel, ettől függetlenül győzelmet várok. Az egymás elleni meccsek mindig kiemelt fontosságúak voltak a megyében, ezért biztos vagyok benne, hogy most is nagyon nehéz összecsapás vár ránk. Sérültjeink szerdán nem játszottak, Kovács felépülhet a mérkőzésig, egyedül Fejes játékára nincs esély. Vashkeba tavalyi eltiltását tölti még, a többiekre számíthatok″.


Priskin szerdán a Békéscsaba ellen gól nélküli döntetlennel záruló bajnoki hajrájában egy tizenegyes meg nem adása miatt kifogásolható hangnemben reklamált, amiért Ducsai József játékvezető kiállította. A labdarúgó a piros lap felmutatását követően újra megsértette a játékvezetőt.

Priskin Tamást négy mérkőzésre eltiltották a minap, de 4 bajnokira. Ma játszhat.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik