nemzetisport.hu 2015.07.19 17:54 Frissítve: 2015.07.19 23:21

Király visszatért, de nem tudta megakadályozni a Fradi-sikert

Hiába a sok Király Gábor-bravúr, Roland Lamah és Stanislav Sesták találatával a Ferencváros elhozta a három pontot a Haladástól a labdarúgó NB I nyitó fordulójában.

Király Gábor (balra) és Hajnal Tamás a légiós évek és a válogatott után az NB I-ben ellenfélként találkozott (Fotó: Veres Viktor)

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Haladás–Ferencváros 0–2 (Lamah 10., Sesták 95.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A nagy visszatérések mérkőzéseként vezették fel a Haladás és a Ferencváros találkozóját, a Radó András, Ugrai Roland körforgás és a Szombathelyre visszacsábított Bosnjak Predrag mellett ugyanis a legtöbben Király Gáborról beszéltek a bajnoki előtt: a veterán kapus 1997 tavasza óta először játszhatott az NB I-ben.

ÍGY TELT A NYÁR
Az NB I-ben is meglephetik a Fradit vagy biztos az arany?
Radó távozik, a nehézségek maradnak – Haladás
Így változtak a keretek az NB I-ben – tekintse át a nyári mozgásokat!

És nem is vallott szégyent, már a második percben nagy bravúrral védte Varga Roland lövését, majd Gera Zoltán fejesénél is megmutatta, hogy csak idősebb lett, de lassabb nem, arról azonban nem tehetett, hogy mégiscsak megszerezte a vezetést a Fradi: Gera beadását a védők által magára hagyott Roland Lamah közelről a jobb felsőbe vágta. 0–1!

Nem találta a ritmust az első félidőben a Haladás, ráadásul Halmosi Pétert le kellett cserélni egy ütközés után (eltörött a járomcsontja), és pár kisebb lehetőség is adódott még a vendégek előtt – az egykori haladásos Leandro (még egy visszatérő!) rendszeres bal oldali előretöréseinek köszönhetően. Mészöly Géza hamarabb végzett a taktikai utasításokkal az öltözőben, mint Thomas Doll, mégis a Hali kezdte jobban a második játékrészt: előbb Ugrai lőtt kisodródott helyzetből Dibusz Dénes lábába, majd Leandro Martínez előtt mentettek a kapu torkában az utolsó pillanatban.

 
NSO-adatbank: tabellák, program, csapatok, góllövőlista
Az átigazolási piac legfrissebb, magyar vonatkozású híreit itt olvashatja!
Az NB I-es átigazolások csapatonként bontásban
Az NB I-es csapatok felkészülési meccsei
NB II-es átigazolási hírek

 

Doll, hogy életet leheljen egyre veszélytelenebb támadójátékba, pályára küldte Radót és Stanislav Sestákot is, Mészöly pedig Szasa Popint vezényelte az Ugrai, Martínez kettős közé erőcsatárnak.

A cserék közül Sesták hamar góllal bizonyíthatott volna, de Gera csodapassza után mintha megijedt volna a kapujából kimozduló Királytól, aki lelopta lábáról a labdát.

A válogatott kapus nagy bravúrral hárította Lamah fejesét is, rajta tehát semmi sem múlott. A hazai B-közép molinója szerint a ma megfogant gyermek is látja még Királyt védeni – a most megjelenő Haladás-drukkerek viszont gólt nem láthattak kedvenceiktől ezen a vasárnap, sőt a legvégén Stanislav Sesták is betalált még (0–2), így csalódottan térhettek haza.

Nem úgy a vendégek és híveik: a Fradi az NB I-ben 21 mérkőzés óta őrzi veretlenségét, legutóbb 2014. október 4-én kapott ki Diósgyőrben.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

ÍGY LÁTTÁK A FŐSZEREPLŐK!

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető  
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC 0–0
Szabó Zsolt
 
18.00 DVTK–Vasas 2–1 Solymosi Péter
 
18.00 MTK–Puskás Akadémia 1–0
Andó-Szabó Sándor
 
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC 1–0 Vad II István
 
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva 2–3 Pintér Csaba
 
18.00 Haladás–Ferencváros 0–2
Kassai Viktor
 
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.