Edgar Szevikjan: Pascal Jansen igazi győztes típus!

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 10:25
Edgar Szevikjan igyekszik bizonyítani Pascal Jansennek és stábjának, hogy bátran számolhatnak vele (FOTÓ: TÖRÖK ATTILA)
A Ferencváros örmény válogatott labdarúgója, Edgar Szevikjan erőtől duzzadva végzi a feladatokat a csapat második ausztriai edzőtáborában, és immár alapemberré válna az FTC-ben.

Hegyekkel körülölelt edzőpályán készül ezekben a napokban a Ferencváros. A játékosok az osztrák-olasz határ közelében fekvő Lienz városában hangolódnak a közelgő kihívásokra, a tizenkét napos edzőtáborban az erőfejlesztés és a taktika begyakorlása egyaránt fontos. A labdarúgók nem unatkoznak, Pascal Jansen vezetőedző és stábja percre pontosan beosztja az idejüket.

„A bajnokság után négy-öt napra teljesen leálltam, pihentem, ám azt követően az örmény válogatotthoz utaztam, szóval nem telt labdarúgás nélkül a nyári szünet – mondta lapunknak Edgar Szevikjan, a Ferencváros 22 esztendős szélsője. – Előbb Szlovéniában léptünk pályára, majd Jerevánban fogadtuk a kazah válogatottat. A második mérkőzésünket követően Örményországban maradtam néhány napot, majd Moszkvába utaztam a családomhoz. Úgy érzem, szellemileg és testileg is sikerült felfrissülnöm a vakáció alatt, és erőtől duzzadva kezdtem el a felkészülést.”

A munkára nem lehet panasz, Pascal Jansenről rövid idő alatt kiderült, hogy rendkívül alapos vezetőedző, minden részletre odafigyel. A játékosok erőnlétét, edzettségi állapotát is holland szakemberre bízta, Nick Segers erőnléti edző a NEC-től érkezett a Ferencvároshoz, korábban a Twente, az ománi válogatott és a PSV erőnléti edzőjeként is tevékenykedett, de ugyanebben a szerepkörben megfordult a PSV és a Fulham U21-es csapatánál is.

Pascal Jansen (Fotó: fradi.hu)

„Mit mondjak, nagyon kemények az edzések – folytatta Edgar Szevikjan. – A második edzőtáborunkat töltjük Ausztriában, ezekben a hetekben nincs más dolgunk, mint edzeni, futni, gyakorolni… Pascal Jansen személyében új vezetőedző érkezett a csapathoz, nyilvánvalóan idő kell, mire teljesen egymásra hangolódunk, de úgy érzem, jó úton indultunk el. Olyan edző, akinél egyetlen másodpercre sem lehet kiengedni az edzéseken. Kőkemény profizmust vár el a futballistáitól, igazi győztes típus, akinél a lazsálás nem fér bele. Az elmúlt időszakban sokat beszélgetett velünk, új stílust honosít meg a csapatnál, azt szeretné, ha még többet lenne nálunk a labda. Rengeteget gyakorlunk az edzéseken, próbáljuk elsajátítani, amit Jansen sulykol belénk.”

Edgar Szevikjan az elmúlt idényben már letette névjegyét a Ferencvárosban, a Diósgyőr ellen 2–1-re megnyert áprilisi bajnokin bombagóllal esett át a tűzkeresztségen, majd a Magyar Kupában a Nyíregyháza elleni (2–1) balmazújvárosi elődöntőben lőtt hasonlóan szép – döntőt érő – gólt. Az új idényben nem lehet más célja, mint alapemberré válni a magyar bajnoknál, ám ez saját bevallása szerint sem lesz könnyű.

„Tele van a keretünk remek futballistákkal. Mindenkinek meg kell harcolnia a csapatba kerülésért, a felkészülés alatt megpróbálom magamból a legtöbbet kihozni, és bizonyítani az új szakmai stábnak, számolhat velem… Duzzadok az erőtől, jól érzem magam a bőrömben, alig várom, hogy elkezdődjön az idény és a nemzetközi kupaszereplésünk is.”

A Ferencváros légiósa elmondta, az edzőtáborban esténként szeret nagyokat pihenni, hogy a másnapi tréningre, edzőmérkőzésre a lehető legjobb állapotba kerüljön. De az emberi kapcsolatokat is fontosnak tartja a csapaton belül, éppen ezért megpróbál a lehető legtöbbet beszélgetni a társaival.

A magyar bajnok a hétvégén a bolgár CSZKA Szófiával 1–1-et játszott a második edzőtábor első felkészülési találkozóján, szerdán 17 órától a horvát NK Istra 1961 következik, hétfőn 16 órától pedig a 2023-as Ekl-győztes West Ham United ellen lép pályára Pascal Jansen együttese.

Háromgólos előnyben a The New Saints
Kedd este pályára lépett a Ferencváros leendő BL-ellenfele. A magyar bajnok a walesi The New Saints és a montenegrói FK Decsics párharc győztesével találkozik a második selejtezőkörben, melynek első mérkőzését július 23-án vagy 24-én a Groupama Arénában rendezik. Az angliai Owestryben rendezett találkozón a hazai The News Saint már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett, Brad Young duplázott és Danny Davies is a kapuba talált. A fordulást követően nem esett gól, így maradt a 3–0. A visszavágóra július 16-án Montenegróban kerül sor, a továbbjutó csapat ellen kezdi el nemzetközi kupaszereplését a 2024–2025-ös idényben a Ferencváros.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik