H. D. 2021.03.12 19:37 Frissítve: 2021.03.12 19:43

Női kézilabda: visszatér a DVSC-hez a fehérorosz átlövő

A DVSC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Karina Jezsikava három év után visszatér az együtteshez. A hajdúsági alakulat emellett azt is bejelentette, hogy Alekszandra Vukajlovics a következő idényt kölcsönben az Érdnél tölti majd.

Karina Jezsikava (jobbra) három év után visszatér a DVSC-hez (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Karina Jezsikava 2016 és 2018 között szerepelt már a DVSC-ben, s az első idényében rögtön házi gólkirály lett. Ezt követően azonban csak 12 mérkőzésen lépett pályára egy sérülés miatt. A fehérorosz válogatott balátlövő 2018-ban a horvát Podravka Koprivnicához igazolt, 2019 óta pedig az orosz Asztrahanocskát erősíti.

Jezsikava három évre szóló szerződést írt alá, és nyáron csatlakozik majd a DVSC-hez.

„Nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám, hogy milyen érzések kavarognak bennem a Debrecenbe való visszatérésemmel kapcsolatban. Ilyen az élet, soha nem tudhatod, milyen meglepetések várnak rád! Őszintén bevallom, az hittem, hogy lezárult az európai kalandom, amikor a Podravkától visszatértem Oroszországba, aztán megváltozott a helyzet jelenlegi klubomnál. Amikor felmerült, hogy újra Európában fogok kézilabdázni, az első gondolatom a Loki volt. Nagyon jó két évet töltöttem itt, egy profi klubban szerepelhettem az erős magyar bajnokságban. Egy csodálatos városban kedves embereket ismerhettem meg és fantasztikus szurkolótábor előtt kézilabdázhattam. Amikor kiderült, hogy a klub érdeklődik irántam, hamar megegyeztünk, számomra ez érzelmi döntés is volt. Tudom, hogy voltak változások a klubnál, ezzel együtt úgy érzem, mintha hazamennék. Biztos, hogy jól választottam, már várom, hogy találkozzak a lányokkal és megkezdjük a közös munkát!” – idézi a dvsckezilabda.hu Karina Jezsikavát.

Emellett egy távozót is bejelentett a Loki: a keresztszalag-sérülése után rehabilitációs munkát végző Alekszandra Vukajlovics a következő idényt az Érdnél tölti majd. A szerb átlövő 2020 nyarán csatlakozott a DVSC-hez, ám szeptemberben – éppen az Érd elleni mérkőzésen – elszakadt a keresztszalagja. Azóta megműtötték, jelenleg készül a visszatérésre, a több játéklehetőség érdekében pedig úgy döntöttek, a következő idényt nem a hajdúsági csapatban játssza le.

„Fontos számomra, hogy a felépülésem után minél több játéklehetőséghez jussak, erre lehetőségem lesz Érden – mondta a klubhonlapnak Alekszandra Vukajlovics. Horváth Rolanddal dolgoztam együtt Békéscsabán, tudom, hogy jó edző és bízom benne, hogy az irányítása alatt fejlődhetek és megerősödve térhetek majd vissza a DVSC-hez.”

A DVSC jelenleg a hetedik helyen áll az NB I-ben, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig a Siófokkal játszik majd. A csapat irányítását a nyártól Szilágyi Zoltán, a Vác vezetőedzője veszi át. Köstner Vilmos korábban jelezte, a mostani az utolsó idénye a DVSC kispadján. 

Nyáron érkezik a csapatba Planéta Szimonetta, Vámos Míra, Szabó Nina és Korsós Dorina, utóbbi a visszavonuló Vantara-Kelemen Éva helyét veszi át a Lokiban. Távozik Elke Karsten argentin válogatott átlövő és Jelena Deszpotovics is. A montenegrói válogatott játékos a Győri ETO-ban folytatja karrierjét. 

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

2021.06.06 22:02:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Győr a női kézilabda fővárosa lett, az addig is királynőként tisztelt Görbicz Anitából koronás királynő lett. Nem érdemes azon gondolkodni, Anita tette-e naggyá a Győrt, vagy a Győr Anitát, együtt értek a csúcsra. És hogy továbbra is ott maradjanak, közösen tehetnek érte.

2021.06.05 23:50:32

Kézilabda NAGY PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A sors visszaadott neki valamit a szombati döntőben.