Női kézi MK: nyolccal nyert az FTC Debrecenben, ezzel négyes döntős

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.03.09. 19:57
A Ferencváros biztosan nyert Debrecenben a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, ezzel bejutott a május végi final fourba. A címvédő Győri ETO nem hagyott kérdést a Kisvárda ellen, egy gólon múlt a Siófok továbbjutása a Váccal szemben, Békéscsabán ment tovább az Újváros.
Az FTC magabiztosan nyert Debrecenben (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Az FTC magabiztosan nyert Debrecenben (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A negyeddöntő slágermérkőzését Debrecenben rendezték, ahova a bajnoki címvédő Ferencváros látogatott. A két csapat az NB I-ben is mindig kiélezett meccseket vív egymással, így ezúttal is komoly összecsapásra volt kilátás, ehhez képest végül simán ment tovább a fővárosi együttes.

A hazaiaktól az idény végén visszavonuló Kovács Anna, a vendégektől a kisebb betegséggel küzdő Itana Grbics hiányzott, Vámos Petra pedig már az első percek után kivált a játékból a DVSC-ben. Az FTC válogatott szünet előtt igazolt beállója, Béatrice Edwige rögtön a kezdőben találta magát, míg a spanyolok elleni Eb-selejtezőkön kiválóan játszó Szöllősi-Zácsik Szandra került irányítóba.

A Fradi a magyar válogatott átlövő, valamint Emly Bölk találataival háromgólos előnyre tett szert, amire debreceni időkérést követően hét a hat elleni játékkal válaszolt a hazai csapat. Ezzel sikerült is mínusz egyre zárkóznia a Lokinak, Elek Gábor egyből letette a T betűt, és több mozgást kért védekezésben a játékosaitól. A szünetre sikerült visszaállítani a háromgólos különbséget (11–14).

A DVSC a második félidőben fokozatosan egyre jobban leszakadt, ráadásul német válogatott kapusa, Ann-Cathrin Giegerich (aki már az első játékrészben is ütközött egy visszafutásnál a kapufával) súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A Fradiban Bölk mellett a heteseket biztos kézzel értékesítő Angela Malestein termelte a gólokat. Már tízzel is vezetett a jól védekező FTC, végül nyolcgólos sikerrel (22–30) ment tovább.

„Nem fogom a sérültjeinkre a vereséget. Kellettek volna az extra egyéni teljesítmények nálunk, de ez most elmaradt” –mondta Szilágyi Zoltán Loki-tréner a kiesés után, míg az FTC irányító Elek Gábor így értékelt: „Idő kellett, mire szellemessé vált a támadójátékunk. Nem érzem reálisnak az eredményt, de örülök a sikernek.”

A címvédő és 15 elsőségével rekorder Győri ETO nem hagyott kérdést, házigazdaként 14 góllal (33–19) bizonyult jobbnak a Kisvárdánál. Crina Pintea 8 kísérletből hét gólt ért el, míg a kapuban Silje Solberg 17 lövésből 10-et hárított.

A Vác közel járt a továbbjutáshoz Siófokon, mert a döntetlen is a vendégeknek kedvezett volna. A balatoniak az első félidőben már öttel is vezettek és előnyük az utolsó kilenc percre fordulva is kitartott. A hajrában felváltva vezettek a csapatok, majd az utolsó perc előtt a szerb válogatott jobbátlövő, Andjela Janjusevics góljával ismét az SKC került előnybe. Kácsor Grétának azonban még volt egy lövése az ikszhez, ám Herczeg Lili védett. A Siófokban bemutatkozott a napokban igazolt Tamara Mavsar, a szlovén szélső két gólt szerzett.

Az előző idényben még első osztályú, az NB I B felsőházát hibátlan mérleggel vezető Békéscsaba a szünetben még vezetett a Dunaújváros ellen, a DKKA azonban a folytatásban fordított, és hattal nyert. A hazaiaknál a nyártól az FTC-t erősítő Kukely Anna hét gólig jutott, a 2019 után ismét négyes döntős vendégeknél Farkas Johanna kilenc, Szalai Babett hét góllal zárt.

Az elődöntő sorsolása a tervek szerint hétfőn lesz, és akkor jelentik be a május 28–29-én sorra kerülő négyes döntő helyszínét is.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
DVSC Schaeffler–FTC-Rail Cargo Hungaria 22–30
(11–14)
Legjobb dobók: Planéta 5, ill. Malestein 7 (6), E. Bölk 7
Győri Audi ETO KC–Kisvárda Master Good SE 33–19 (17–12)
Ld: Pintea 7 (2), Anne M. Hansen 4 (1), ill. Siska 4
Siófok KC–Váci NKSE 25–24 (13–10)
Ld:
Debreczeni-Klivinyi 7, Böhme 6, ill. Kuczora 8 (2), Helembai F., Kácsor 5-5
Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE (NB I B)–Dunaújvárosi Kohász KA 22–28 (13–12)
Ld:
Kukely A. 7 (1), Iván E. 6, ill. Farkas J. 9 (5), Szalai B. 7
A győztesek bejutottak a május 2829. közötti négyes döntőbe.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Budakalász–SBS Eger 34–26
(14–17)
Ld: Juric-Grgic 10, Varjú 7, ill. Eszteki, Lezák 5-5
A győztes bejutott az április 23–24. közötti négyes döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik