ROKOB PÉTER 2022.02.15 16:34 Frissítve: 2022.02.15 19:43

Női kézi: ezt javasolja Camilla Herrem a magyar csapatoknak

Az olimpiai, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok norvég Camilla Herrem a Mosonmagyaróvár elleni Európa-liga-mérkőzések kapcsán vállalkozott egy beszélgetésre a pályafutásáról, csapatáról, a Soláról és a norvég kézilabdáról.

 

Herrem mindig is vissza akart térni a nevelőklubjába (Fotó: Hans Lie)


„A kézilabdázás az életem, amit szerencsére pontosan ugyanúgy szeretek, mint amikor elkezdtem – kezdte lapunk tudósítójának Camilla Herrem, aki kiválóan játszott a két, Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen. – Az idő ezen szerencsére semmit sem változtatott, mert most is ugyanazt az örömet érzem játék közben, és azt gondolom, hogy amíg ez a motiváció megvan bennem, addig fogok kézilabdázni. Viszont a saját teljesítményemmel már lényegesen kevesebbet foglalkozom, kizárólag arra koncentrálok, hogy a csapatom nyerjen, érje el a lehető legjobb eredményeket. Boldog vagyok, ha ebben tudok segíteni, ha hozzá tudok tenni a játékunkhoz, legyen szó akár a támadásokról vagy a védekezésről.”

– A Sola HK gárdájának sikerült kétszer legyőznie a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát. Milyenek voltak belülről ezek az Európa-liga-találkozók?
Az első, Mosonmagyaróvár ellen Európa-liga-találkozó volt az addig lejátszott legjobb mérkőzésünk a védekezést és a visszarendeződést illetően. Tudtuk, hogy keményen bele kell állnunk a védekezésbe, aminek alapfeltétele volt, hogy a támadások után visszaérjünk, mert az MKC eredményes a kontratámadásokban, a támadások befejezésében. Két nappal később egy nehezebb meccset játszottunk, nem sikerült hárítani a mezőnyből érkező átlövéseket, de még így is sikerült egy jó színvonalú játékot nyújtani. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy mindkét mérkőzésünket megnyertük, mivel egyértelműen látszott, hogy a Mosonmagyaróvár jól felkészített, tehetséges csapat.

Herrem kiválóan játszott a Mosonmagyaróvár elleni El-meccseken (Fotó: Kenneth McDowell)


– Többször választották be balszélsőként az előző évtized különböző All Star-csapataiba, és tudjuk, hogy a nagyon sikeres román, dán és macedón légiósévek után, 2020 tavaszán a Győri Audi ETO KC is megkereste. Miért tért vissza tehát az eddig gyakorlatilag ismeretlen Sola HK csapatába?

Mindig nagy megtiszteltetés, ha egy topligás csapat kínál szerződést, de én ezt már nem akartam elfogadni. Sokat játszottam külföldön, remek bajnokságokban kaptam szerepet és valóban olyan szerencsés voltam, hogy a sikerek sem kerültek el. De én már ennek az útnak a legelején eldöntöttem, hogy egyszer majd hazatérek és a pályafutásomat a nevelő egyesületemben fogom befejezni. Ma már a Sola HK sikerei inspirálnak igazán, és boldog vagyok, hogy a klub, a csapat a norvég és a nemzetközi mezőnyben is a legsikeresebb időszakát éli meg velem. Nagyon jól érzem magam tehát itthon a családommal, a kisfiammal Theóval, és a párommal, Steffennel, aki most a csapatunk edzője. Abban pedig biztos vagyok, hogy az én pályafutásom így kerek, így teljes és talán még újabb sikereket is tartogat.

A norvég női kézilabdázás hosszú ideje tartozik már a világ élvonalához és ennek az okát, a miértjét sokan szeretnék megfejteni. Tud ebben segíteni nekünk?
Nem tudok, csodát vagy különleges receptet nem érdemes keresni, hiszen olyan nincsen a norvég kézilabdázásban. A csapataink, a válogatott mindig jól, sokat és keményen dolgozik, nagyon figyelve arra, hogy a kézilabdázáson kívül is összetartó közösséget alkosson. A norvég gárdák mindegyike szakmailag nagy hangsúlyt helyez a védekezésre, a sok futásra, tehát a játékosok ennek megfelelően tökéletes fizikai állapotban vannak. Így az edzéshez való hozzáállás is mindig pozitív, mindenki a legjobbat szeretné magából kihozni, és ezért meg is tesz mindent. Mi, hűvös északiak ebben a játékban az érzelmeinket sem rejtjük el, így mutatjuk meg, hogy jó érzés a pályán lenni, szeretünk kézilabdázni. Csak ezt tudom javasolni a magyar együtteseknek is.

2023.11.30 23:34:34

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha az Építők ezúttal célba ér Kölnben, én csak azt mondom, hogy ez természetes.

2023.11.30 16:54:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott több mint húsz góllal győzte le dél-amerikai ellenfelét egy sérülésekkel és piros lapokkal tarkított meccsen.

2023.11.30 16:31:37

Kézilabda nemzetisport.hu

A rekordgyőztes katalánok végig kiélezett mérkőzésen vitték el a két pontot Momir Ilicséktől.

2023.11.29 18:28:56

Kézilabda nemzetisport.hu

A jó kezdés után simán kikapott a rengeteget hibázó magyar csapat a közvetlen rivális otthonában.

2023.11.28 16:46:31

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt tizenkét évet tekintve most végre van esélyük a mieinknek, hogy számolgatás nélkül, önerejükből ott legyenek a játékokon.