MTI 2017.11.17 00:22 Frissítve: 2017.11.17 09:20

Női kézi-vb: az MKSZ továbbra is bízik Tomori játékában

A Magyar Kézilabda-szövetségnél (MKSZ) továbbra is bíznak abban, hogy a sérült Tomori Zsuzsanna pályára léphet a válogatottban a decemberi németországi világbajnokságon.

 

„Ő nagyon ott akar lenni, a válogatottnak nagy szüksége van rá, meglátjuk. Én nagyon bízom benne, hogy kint lesz” – nyilatkozta Novák András, az MKSZ főtitkára a Sport Tv csütörtöki, Mai helyzet című műsorában.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC átlövőjének térde október elején, a Fehéroroszországban játszott Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, azóta nem léphetett pályára, ennek ellenére szerepel Kim Rasmussen szövetségi kapitány 19 fős keretében.

„Szinte naprakészek vagyunk, mindennap egyeztetünk az orvosokkal” – fogalmazott Novák. Hozzátette, ha a dán edző számít Tomorira a németországi tornán, akkor a szövetség készen áll, hogy egy orvosi csapatot biztosítson a játékos számára.

„Bármilyen döntést hoz szakmailag, készen vagyunk rá” – nyilatkozta az MKSZ főtitkára, aki szerint Tomori a csoportkör második felében csatlakozhat az együtteshez, de akár a világbajnokság elejétől a társaival lehet.

A győri klub szerdai szurkolói ankétján az hangzott el, hogy Tomori teljes gyógyulása csak januárra várható.

Az MKSZ elnöksége november végén ülésezik, akkor fogalmazzák meg a hivatalos elvárást a válogatottal szemben. Novák András elmondta, a mieink csoportja és a keresztág is erős, az elvárás minden bizonnyal a nyolc közé kerülés lesz, „de lehetnek merészebb álmaink, ha mindenki egészséges”.

A december 1-jén kezdődő világbajnokságon a mieink a címvédő Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepelnek azonos hatosban. Ezeket a mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

Kim Rasmussen csapata a jövő héten Norvégiában részt vesz a Möbelringen-kupán, a házigazdákon kívül Oroszországgal és Dél-Koreával találkozik.

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.