Női kézi: újabb FTC-játékosok Siófokon, Dajka és Deáki érkezik

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 11:02
Pastrovics Melinda után újabb két játékos szerződik a Ferencváros női kézilabdacsapatától a Siófok KC-Galerius Fürdő NB I-es együtteséhez. Dajka Bettina és Deáki Dóra egy évre, kölcsönbe érkezik a Balaton partjára.

Február végén stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Ferencváros női kézilabda-szakosztálya és a Siófok KC-Galerius Fürdő NB I-es csapatának vezetősége. A szerződés egyik pontja értelmében játékosok is kerülhetnek az egyik klubból a másikba. Az első lépés a válogatott kapus, Pastrovics Melinda Siófokra igazolása volt a hét elején, pénteken pedig kölcsönadásról érkeztek hírek.

A megállapodás értelmében két fiatal, tehetséges kézilabdázó érkezik a nyáron kölcsönbe, egy évre a fővárosból a somogyiakhoz. A 22 éves, 175 centi magas irányító és jobbátlövő, Dajka Bettina a Ferencváros saját nevelésű játékosa. 2007-ben magyar bajnokságot, 2012-ben KEK-et nyert a Fradival. A fiatal irányító 2009-ben tagja volt a junior világbajnokságon ezüstérmet szerző válogatottnak.

A 22 esztendős, 187 centi magas átlövő, Deáki Dóra győri nevelésű játékos. Kétszeres magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes, valamint BL-ezüstérmes az ETO-val. 2010-ben igazolt a Ferencvároshoz, és ugyancsak tagja volt KEK-et nyert csapatnak. 2009-ben a magyar rendezésű junior világbajnokságon ezüstérmet nyert a nemzeti együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik