Női kézi: Polman hisz a csodákban, ott akar lenni Tokióban

Vágólapra másolva!
2021.05.18. 17:08
null
Estavana Polman (fehérben) nem adja fel, játszani akar a tokiói olimpián (Fotó: AFP)
Részleges térdszalagszakadást szenvedett a dán Esbjerg kézilabdacsapatának világbajnoka, Estavana Polman. Az orvosok azt mondták neki, felejtse el a tokiói olimpiát, ő azonban nem adja fel.

Május 11-én az Odense ellen 27–26-ra elveszített dán bajnoki elődöntős párharc első meccsének 41. percében ártalmatlannak tűnő szituációban súlyosan megsérült az Esbjerg sztárja, Estavana Polman.

A 2019-es japán világbajnokságon aranyérmes holland válogatott legjobbja – és a torna legértékesebb játékosa – alig másfél hónappal az augusztusban elszenvedett térdsérüléséből való felépülését követően kényszerült ismét rehabilitációra. Az orvosok azt mondták neki, felejtse el a július végén kezdődő tokiói olimpiai szereplést – nagyjából három hónapra becsülik a rehabilitációját, márpedig az esemény alig több mint két hónap múlva rajtol.

Az irányító-átlövő a dán TV 2-nek elmondta, hisz a csodákban, s még ha kevés is az esély arra, hogy segítheti a nemzeti együttest a játékokon, a végsőkig küzd azért, hogy mégis pályára léphessen.

Polman pontosan ugyanazt érezte, mint amikor augusztusban megsérült – érdekesség, hogy abban az esetben is az Odense volt az ellenfél, igaz, akkor csak edzésen.

„Már a földet érés előtt tudtam, ennyi volt, ismét megsérülök. Ezúttal azonban nem érkeztem olyan rosszul, s azt hiszem, ez annak tudható be, hogy nagyon keményen dolgoztam a legutóbbi kényszerpihenő ideje alatt. Jól érzem magam, szerencsére nincs szükség műtétre, és ez remek hír. A térdemben részlegesen elszakadt a keresztszalag, de az állapota stabil, ez biztató.”

A klasszis kifejtette, noha immár optimistán próbálja látni a helyzetét, eleinte rendkívül dühös volt.

„Jó néhány pohár bort ittam, úgy két-három üveggel, de most már józanul gondolkozom, s mindent megteszek azért, hogy ott lehessek az olimpián” – tette hozzá nevetve.

Az Esbjerg egyébként nem jutott be a bajnoki döntőbe, mivel a második mérkőzésen is kikapott az Odensétől, ezúttal 28–27-re.

TOKIÓ 2020, NŐI KÉZILABDATORNA
CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORTB-CSOPORT
Hollandia
Spanyolország
Montenegró
Orosz csapat
Norvégia
MAGYARORSZÁG
Japán
Svédország
Dél-Korea
Franciaország
Angola
Brazília
A csoportok első négy helyezettje továbbjut a negyeddöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik