Női kézi: nyári feltöltődés, kevesebb édesség – Klujber bomba formájának titka

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.01. 08:49
Mint beszámoltunk róla, tizenegy góllal kikapott Németországtól a magyar női kézilabda-válogatott a november 4-én kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési találkozóján, Tatabányán. A mérkőzés után az NSO Tv stábja a továbbra is bomba formában játszó, a románok elleni kilenc találata után ezúttal nyolcat jegyző Klujber Katrinnal beszélgetett, aki el is árulta nekünk, mitől megy neki ennyire jól ebben az évadban. A válogatottba három év után visszatérő Debreczeni-Klivinyi Kinga is megszólal videónkban, aki első Eb-jére készül édesanyaként.

Először természetesen arra voltunk kíváncsiak, hogy mi volt a probléma a németek elleni találkozón. Klujber Katrin szerint konkrétan nem működött semmi.

„Emiatt kezdtük lógatni a fejünket, amikor már öt-hat gól volt közte, ezt nem szabadna. Amikor már azt éreztük, hogy ég a ház, és egy picit kaparni kéne, akkor kezdtünk el újra menni. Azért voltak periódusai a mérkőzésnek, amikor elég jól mentünk, és jöttek a gólok, amikor a helyzeteket is jól kihasználtuk, de védekezésben sem működött nagyon sok minden.”

Debreczeni-Klivinyi Kinga szerint a helyzetkihasználás döntött.

„Naggyá tettük a kapust, nyilván jó kapus persze, nem véletlenül válogatott ő is. Elkapkodtuk a lövéseket, nem figyeltünk már a végén oda, pedig tényleg jó helyzeteink voltak.”

Klujber teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz, a románok elleni 9 után ezúttal 8 gólig jutott. Videónkban elmeséli, mi az őszi parádés formájának titka, hiszen nem csak a válogatottban, de a Ferencvárosban is ontja a gólokat.

Debreczeni-Klivinyi pedig arról beszél, milyen volt három év szünet után, édesanyaként visszatérni a válogatottba, és hogyan fogja tartani a kapcsolatot az Eb alatt gyermekével.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 20–31
(12–17)
Tatabánya, Multifunkcionális csarnok, 3500 néző. V: Zahradnik, Rudzak (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Faluvégi, KLUJBER 8 (3), BORDÁS 4, Hornyák D., Vámos P. 3, Schatzl Nadine. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 1, Kuczora 1, Albek, Füzi-Tóvizi, Töpfner 2, Korsós 1, Debreczeni-Klivinyi, Tóth E., Planéta. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
NÉMETORSZÁG: FILTER 1 – Behrend 2, MAIDHOF 4 (1), GRIJSEELS 3, Schmelzer 4, Bölk 3, Döll 2. Csere: Roch (kapus), SMITS 4, STOCKSCHLADER 4, Schulze 1, Zschocke 1, Petersen 1, Weigel, Schirmer, Antl 1. Szövetségi kapitány: Markus Gaugisch
Az eredmény alakulása
. 6. p.: 1–4. 12. p.: 2–8. 22. p.: 6–12. 24. p.: 9–12. 26. p.: 9–15. 36. p.: 14–20. 43. p.: 16–23. 48. p.: 17–26. 53. p.: 18–28
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ, 21 FŐS BŐ KERETE
Kapusok:
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

TUDNIVALÓK
A 2022-es a 15. női kézilabda Európa-bajnokság. Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia közösen rendezi meg november 4. és 20. között. A tornán 16 csapat vesz részt.
Szlovénia két városában, Celjében és Ljubljanában, Észak-Macedóniában Szkopjéban, Montenegróban pedig Podgoricában rendeznek mérkőzéseket.
A címvédő a norvég válogatott.
A torna első három helyezettje indulási jogot szerez a 2023-as világbajnokságra, a győztes pedig kvalifikál a 2024-es párizsi olimpiára, de a kvóták kiosztásakor figyelembe kell venni a vb-t rendező dán, svéd, norvég triót, illetve az ötkarikás játékok házigazdáját, a franciákat, hiszen ezek a nemzetek alanyi jogon résztvevői a viadaloknak.

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJA, MENETRENDJE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Az Európa-bajnokságra mérkőzésenként 16 kézilabdázó nevezhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik