Női kézi: Mörk hosszabbított, a poszttársa hosszú időre kidőlhet

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 20:09
null
Nora Mörk marad a Vipersben (Fotó: Imago)
Az európai körútra induló, és csütörtökön már Budapesten landoló norvég Vipers Kristiansand női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évvel hosszabbított Nora Mörkkel. 

A 29 éves, karrierje során tíz térdműtéten áteső, de a decemberi Eb-n újra gólkirálynőként záró jobbátlövő tavaly nyáron tért haza, miután az édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak.

„Azért hosszabbítottam, mert jól érzem magam a csapatban, ezt tartom a helyes döntésnek a fejlődésem szempontjából. Még nem értem el a legmagasabb szintet, szeretnék jobb játékossá válni”indokoltadöntését Nora Mörk, míg a Viperst irányító Ole Gustav Gjekstad elmondta, a jobbátlövő az utóbbi időben egészséges tudott maradni, ezért egyre jobb formában van.

Mint megírtuk, a norvég járványügyi korlátozások miatt a Vipers kénytelen idegenben lejátszani több elmaradt Bajnokok Ligája-mérkőzését, így is lesznek azonban olyan találkozói, amelyeket nem tud az európai szövetség (EHF) által megszabott február 14-i határidőig letudni.

A norvégok szerdánegy góllal nyertek a Metzben, a meccs utolsó percében azonban Mörk poszttársa, Silje Waade súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A 26 éves, korábban már több súlyos sérülésen is áteső játékosüvöltött a fájdalomtól.

A Vipers szombaton és hétfőn az FTC-vel találkozika Népligetben, majd Ljubljanába utazik, ahol a Krimmel és a Rosztov-Donnal csap össze, így is megmarad azonban egy-egy mérkőzése az oroszok, a Metz és a Bietigheim ellen, ezeknek eredményéről az EHF dönthet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik