nemzetisport.hu 2018.11.19 13:08 Frissítve: 2018.11.19 21:18

Női kézi: miért nem válogatott Bódi? Az ETO-elnök beszélt róla

Bartha Csaba, a női kézilabda Bajnokok Ligája első csoportkörét veretlenül záró Győri Audi ETO KC elnöke a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége volt, és beszélt arról, miért nincs ott a válogatott keretében Bódi Bernadett, valamint kitért Yvette Broch helyzetére is, aki májusig döntheti el, akar-e még a Győri Audi ETO KC-ban játszani.

 

Bódi Bernadett (labdával) és Yvette Broch munkában (Fotó: Tumbász Hédi)

„Nyár végén, az utolsó edzőmérkőzés után Bernadett és a kapitány úr leültek, és megbeszélték, hogy Bódi Bernadett nem utazik erre az Európa-bajnokságra – fogalmazott Bartha Csaba, hozzátéve: nem szeretné részletezni az okokat. – De nem mondta le a válogatottságot, kihagyja most ezt az Európa-bajnokságot, és ha a tudásával és a teljesítményével rászolgál, akkor a következő évtől rendelkezésére áll a kapitány úrnak és a nemzeti válogatottnak.”

A napokban Yvette Broch egy holland lapnak hosszan beszélt arról, miért függesztette fel nyáron a pályafutását. Bartha Csaba a holland beállóról szólva megerősítette: ebben az idényben Broch biztosan nem lép pályára a győri csapatban.

„Ez élsport, az élsportban – én ezt tanítom a Testnevelési Egyetemen, és ezt közlöm a játékosok felé – egyetlenegy fontos szempont van, a teljesítmény. Senki sem haragszik Yvette Broch-ra, a legnagyobb tisztelettel beszélünk róla, és a legeslegjobb barátságban váltunk el. Ha az eredeti holland fordítását megnézzük ennek a szövegnek, akkor Yvette is azt mondja, tisztában van azzal, hogy ez a világ legjobb klubja, ahol a világ legjobb feltételrendszere van, aminek ő jelen pillanatban nem tud megfelelni. Nem azért, mert nem akar, hanem mert nincs rá felkészülve. Elfáradt, pihenőidőre van szüksége. Ezért döntöttünk úgy közösen, hogy most még hosszabb pihenőt kap, az opciós jog továbbra is életben van, tehát jövő májusig eldöntheti, akar-e nálunk játszani vagy nem.”

Bartha megerősítette: mindenképpen beállót fognak igazolni, lehetőleg olyat, aki már ebben a szezonban bevethető.

„Ezer százalék, hogy a 2019–2020-as szezonra Kari Brattset nem lesz egyedül, biztos vagyok benne, hogy fogok találni egy olyan beállót, aki a mi szintünk. Az a nagy kérdés, hogy január elsejével találok-e, és a Ferencváros ellen január másodikán tud-e játszani még egy beálló, illetve ezt a következő, reményeink szerint harminc meccset a szezonból Kari Brattset egyedül játssza le felnőtt beállóként, vagy lesz segítsége.”

Bartha elmondta: a nyár óta több mint harminc beálló került szóba helyettesként, de sokakat nem enged el a klubja, „pedig bármelyik dán, norvég, francia játékos elindulna kerékpárral is Győrbe, hiszen tudja, hová jön.”

2022.08.18 17:41:45

Kézilabda Ő. B. P.

A torna szerdán kezdődött, s majd pénteken derül ki, mely együttesek állhatnak majd fel a dobogóra.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.