Női kézi: Elek Gábor és hét alapember hosszabbított az FTC-vel

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.09. 10:08
null
Emily Bölk (középen) is hosszabbított (Fotó: Földi Imre)
Az FTC női kézilabdacsapata kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, Elek Gábor vezetőedző 2024-ig szerződést hosszabbított, valamint Alicia Stolle, Angela Malestein, Bíró Blanka, Emily Bölk, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Kovács Anett is új megállapodást írt alá. Julia Behnke viszont az idény végén távozik az együttestől.

A hét játékos – Elek Gáborhoz hasonlóan – 2024-ig szóló szerződést kötött.

„A Ferencváros és a menedzsment számára fontos visszajelzés, hogy ilyen sok játékossal és a vezetőedzővel is meg tudtuk hosszabbítani a szerződést – idézi a fradi.hu Görög Zsoltot, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatóját. –Jó úton járunk a céljaink felé, szeretnénk komoly eredményeket elérni a jövőben is. Fontosnak tartjuk a szakosztály stabil működését, illetve a játékoskeretben, az öltözőben és a szakmai stábban is fontos szempont az állandóság. Látjuk, érezzük, hogy van vonzereje a Ferencvárosnak, ez is kellett ahhoz, hogy a nemzetközi szinten is kiemelkedő játékosok szívesen maradtak itt.”

Julia Behnke nem marad a klubnál, szerződése lejártával, 2022 nyarán távozik. A 28 éves beálló hazatér Németországba – a TuS Metzingen már be is jelentette a szerződtetését.

„Szomorú vagyok, hogy nem jöttem korábban a Fradihoz, mert sportolóként minden tökéletes számomra itt, ez az igazán nekem való hely
– nyilatkozta Behnke. – Hálás vagyok a klubnak és a szurkolóknak is, de úgy érzem, három külföldön töltött év után a mentális egészségem miatt haza kell költöznöm. Az idény végéig azonban, ahogyan eddig is, száz százalékban a feladatomra koncentrálok, és mindent megteszek azért, hogy sikeresek legyünk, hogy elérjük a céljainkat.”

A sajtótájékoztatón Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke elárulta, további erősítéseken dolgoznak. Elek Gábor hozzátette, Behnke távozása miatt beálló posztra mindenképpen új játékost kell igazolniuk. Az edző hangsúlyozta, nagyon nagy álmuk, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe.

Nyíri idézte Kubatov Gábor klubelnököt, aki hétfőn azt nyilatkozta, néhány éven belül BL-t kell nyernie a csapatnak. „Elkezdődik egy munka ennek jegyében, és a klub is pontosan tudja, hogy ez számára is egy feladat, magasabbra kell emelnünk a lehetőségeket, és ezt meg is fogjuk tenni.”

Az FTC női csapata az előző idényben aranyérmes lett az NB I-ben, a mostani kiírásban még hibátlan. A Bajnokok Ligája A-csoportjában veretlen, négyszer győzött, kétszer ikszelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik