MTI, I. SZ. 2020.11.19 13:57 Frissítve: 2020.11.19 15:12

Női kézi El: nem utazik a Fehérvár Norvégiába, búcsúzik

Az Alba Fehérvár KC játék nélkül búcsúzott a női kézilabda Európa-ligától, mert nem utazik el a norvég Storhamar HE otthonába, ahol ezen a hétvégén a selejtező harmadik fordulójának mindkét mérkőzését játszotta volna.

 

A norvég klub honlapjának csütörtöki beszámolója emlékeztet a két együttes korábbi megállapodására, amely szerint a párharc mindkét meccsét egy helyszínen, Hamarban rendezik. Először a múlt hétvégét jelölték ki, aztán a székesfehérváriak kérésére egy héttel későbbre módosult az időpont, ám a magyar klub végül lemondta az utazást.

Az Alba Fehérvár honlapja szerint a legújabb szabályozás értelmében a Norvégiába érkezést követően kötelező PCR-tesztelésen esne át a csapat, amelynek tagjai az eredmények laboratóriumi kiértékeléséig minimum 24 órás karanténba kerülnének. Amennyiben találnak pozitív esetet, akkor a mérkőzések elmaradnak, a küldöttség egészséges tagjai hazautazhatnak, de a fertőzöttek tíz napra helyi karanténba kerülnek.

„A bevezetett norvég hatósági előírások betartása és a mérkőzések lebonyolítása miatt szükséges csütörtöki indulásig olyan kevés idő állt rendelkezésre, amely lehetetlenné tette az utazás előkészületeit, és különösképpen a norvég beutazási protokollnak, valamint az európai szövetség utazás előtti tesztelésre vonatkozó előírásának való megfelelést, így a csapat nem tudott elutazni. Úgy döntöttünk, hogy a játékosok védelme érdekében lemondjuk a hétvégi mérkőzéseket” – áll indoklásként a közleményben.

Újabb változtatásra nincs lehetőség, ezért a Storhamar a csoportkörbe került, az Alba FKC pedig játék nélkül búcsúzott a nemzetközi szerepléstől, ugyanis a selejtező második fordulójában a svájci LC Brühl nem tudott kiállni a fehérváriak ellen.

Az Európa-liga selejtezőjében jelen állás szerint két magyar csapat lesz érdekelt, a Debrecen és a Vác. Mindkét együttes szombaton játszik, előbbi magyar idő szerint 11 órától a török Kastamonu Belediyesi GSK, utóbbi 20 órától a cseh DHK Baník Most otthonában. A csoportkörbe jutás mindkét esetben ezen az egy meccsen dől el.

2021.01.27 10:38:59

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Szenzációs kezdést követően a hosszabbításban dőlt el a hatszoros győztes elleni negyeddöntő.

2021.01.26 23:43:19

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Metropoliszok esetében is ritka, hogy rövid időn belül két népszerű csapatsport képviselője az egész világ figyelmét kivívó eredményt érjen el, nemhogy egy 246 ezres településnél.

2021.01.25 17:30:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Bánhidi, Lékai, Mikler és Pedro pihent – szerdán jönnek a franciák a nyolc között.