Női kézi El: előnnyel utazhat Nagydisznódra a Siófok

Vágólapra másolva!
2022.12.03. 17:39
A Siófok KC 33–24-re legyőzte a román Magura Cisnadiét a női kézilabda Európa-liga selejtezőjében, a 3. forduló első mérkőzésén.

A Siófok jó eséllyel vágott neki a román Magura Cisnadie elleni hazai összecsapásnak, és két fontos játékosa is visszatért sérülésből. A horvát balátlövő Dejana Milosajvljevic a kezdőcsapatban kapott helyet, és a mérkőzés egyik legjobbja volt, a másik az irányító Lakatos Rita volt, aki kilenc hónapot volt kénytelen kihagyni vállsérülése miatt, és bár csak kímélő üzemmódban vetette be edzője, nemcsak jól mozgott, rögtön be is talált.

A kapusok közötti különbség volt az egyik döntő faktor, a vendégeknél sem Mirela Pasca, sem Ana Mazareanu nem tudott kiemelkedőt nyújtani, míg a hazaiaknál a montenegrói Marina Rajcsics az első harminc percben kilenc lövést hárított, és több mint negyvenszázalékos hatékonysággal védett, a szünet után is alig esett vissza a teljesítménye. A mezőnyben a siófokiak egyik legrutinosabb játékosa, a válogatott balátlövő Debreczeni-Klivinyi Kinga állt a csapat élére, remekül szervezte a támadásokat. A szervezetten védekező hazaiak még úgy is háromgólos előnnyel tudtak pihenőre menni, hogy a támadójátékuk nagyon hullámzó volt.

A második félidőben teljesen összezavarodtak a vendégek, egymás után három olyan technikai hibát hoztak össze, amelynek következtében percek alatt újabb négy gólt tett közé a Siófok, és a vendégek edzője is vérdekes módon csak hét perc után kért időt, mikor már elúszott a meccs. A szerb jobbszélső, Ana Kojics találatával már tíz gól volt a Balaton-partiak előnye, akiknek csak arra kellett figyelniük, hogy minél nagyobb előnyt harcoljanak ki a jövő heti, nagydisznódi visszavágóra. A vége 33–24 lett, a sokkal jobban játszó Siófok óriási lépést tett az Európa-liga csoportköre felé.

A visszavágót jövő hét szombaton rendezik. A párharc győztese bejut a csoportkörbe.


NŐI
KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, 3. SELEJTEZŐKÖR
1. MÉRKŐZÉS

SIÓFOK KC–CS MAGURA CISNADIE (román) 33–24
(16–13)
Siófok, 400 néző. V: Kijauskaite, Zaliene (litvánok)
SIÓFOK:
RAJCSICS – Schuch 1, MILOSAVLJEVIC 9, KISS N. 4, N'Diaye 3, Mavsar 4, BEBRECZENI-KLIVINYI 8. Csere: Csapó Kincső, Herczeg (kapusok), Kajdon 1, Sirián, Puhalák, Kojics 2, Lakatos 1. Edző: Uros Bregar
CISNADIE: Pasca – M. NEAGU 8, Bardac 3, Rosu 3, Jlezi 1, Garjajeva 2, Abed Kader 3. Csere: Mazareanu (kapus), Valean, Iskit-Caliskan 3, Guarieiro 1, Ianasi, Tomescu. Edző: Alexandru Weber
Az eredmény alakulása. 9. perc: 4–1. 13. p.: 7–5. 17. p.: 8–8. 23. p.: 12–11. 28.p.: 15–12. 38. p.: 23–14. 44.p.: 26–15. 51. p.: 27–20. 57. p.: 31–22
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5
MESTERMÉRLEG
Uros Bregar: – Úgy gondolom, a román csapat elleni mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottunk, elégedett lehetek, mert amit szerettünk volna, azt elértük. Bár a kilencgólos előny magabiztosságot adhat nekünk, azért nem nyugodhatunk meg teljesen, és a jövő héten idegenben mindent meg fogunk tenni azért, hogy bebiztosítsuk a továbbjutást.

Korábban
Praktiker-Vác–LC Brühl HB (svájci) 30–26 (16–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik