R. B.
2020.04.16 11:14 Frissítve: 2020.04.17 13:15

Női kézi: Debreczeni-Klivinyi és Schatzl Natalie is a DKKA-hoz igazol

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata csütörtökön hét új játékos érkezését jelentette be. Többek között a Ferencvárostól távozó Debreczeni-Klivinyi Kinga és az Érdet elhagyó Schatzl Natalie is a DKKA-hoz szerződik.

A Fraditól távozó Debreczeni-Klivinyi Kinga Dunaújvárosba igazol (Fotó: Török Attila)

 

A DKKA-ban folytatja Anasztaszija Babovics montenegrói válogatott kapus (Buducsnoszt Podgorica), az átlövő Barján Bianka (Békéscsaba), a 61-szeres válogatott átlövő, Debreczeni-Klivinyi Kinga (FTC), az irányító Román Dorina (Orosháza), a balszélső Schatzl Natalie (Érd), az irányító Sziráki Boglárka (Szent István SE) és a kapus Wéninger Alexa (Orosháza) – jelentette be Gurics Attila, a klub menedzsere, hozzátéve, hogy a keret még nem végleges.

A dunaújvárosiak – akik az NB I-ben a nyolcadik helyen álltak, amikor felfüggesztették a bajnokságot – márciusban még azt mondták, akkori állás szerint négy játékosuk volt a 2020–2021-es idényre (Kazai Anita, Szalai Babett, Mihály Petra és Braun Csenge). Gurics Attila örömmel árulta el, hogy további öt kézilabdázó – Ferenczy Fruzsina, Molnár Beatrix, Nick Viktória, Jovovity Jovana és Szalma Zita – elkötelezte magát a klubbal. Illetve négy akadémista a felnőttcsapattal kezdi majd meg a felkészülést.

Összesen kilencen távoznak a DKKA mostani keretéből. Közülük nyolc játékosnak az idény végén lejár a szerződése, eggyel pedig közös megegyezéssel szakított a Fejér megyei egyesület. Bouti Fruzsina, Itana Csavlovics, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Camila Micijevic, Sirián Szederke, Zeljana Stojak, Szekerczés Luca és Triscsuk Krisztina nem marad Dunaújvárosban.

A vezetőség arról is beszámolt, hogy ötven százalékkal csökkentették a stáb és a játékosok fizetését a következő időszakra. 

Barta Endre alpolgármester hozzátette, reméli, hamarosan beszámolhat arról, hogy az új főszponzornak köszönhetően miként lesz biztosítva a dunaújvárosi kézilabdacsapat jövője.

A DKKA sajtótájékoztatója:

2022.11.30 20:07:21

Kézilabda nemzetisport.hu

Először kapott ki a magyar csapat a BL mostani idényében, harmadszorra nem sikerült megverni a horvátokat.

2022.11.30 18:26:34

Kézilabda nemzetisport.hu

A hazai kilencgólos győzelem után egy héttel idegenben nyolccal nyertek a Tisza-partiak.

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.

2022.11.20 15:18:53

Kézilabda nemzetisport.hu

Dánia szinte végig vezetett, de az utolsó percekben a norvégok jobbak voltak, ezzel nyertek.