Női kézi BL: Nem úgy működik, hogy megnyomok egy gombot – Grimsbö

CSERHÁTI ZOLTÁN, NEDELYKOV TAMÁSCSERHÁTI ZOLTÁN, NEDELYKOV TAMÁS
Vágólapra másolva!
2017.05.06. 18:33
A  magabiztos teljesítménnyel Bajnokok Ligája-fináléba jutó Győri Audi ETO-nál Ambros Martín edző és a játékosok is egyetértettek abban, hogy a kiváló kezdés alapvetően meghatározta a Buducsnoszt Podgorica elleni elődöntőt. A mezőny legeredményesebbjeként kilenc gólig jutó Görbicz Anita szerint döntő volt, hogy élvezni tudták a játékot, míg a kiválóan védő Kari Aalvik Grimsbö a társait is méltatta. Montenegrói részről sportszerűen elismerték, hogy a Győr a játék minden elemében jobb volt.

„Gratulálok a Győrnek, teljesen megérdemelte ezt a győzelmet – nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón Dragan Adzsics, a Buducsnoszt Podgorica vezetőedzője. – Tavaly teljesen kiélezett mérkőzést vívtunk az elődöntőben, amelyen minimális különbség döntött, ezúttal viszont egyértelműek voltak az erőviszonyok. Az ETO a játék minden elemében felülmúlt minket."

Ambros Martín, a győriek vezetőedzője láthatóan elégedett volt csapata sikerével. A mérkőzés után elmondta, gyakorlatilag ahogy átöltöznek a lányok, megkezdődik a felkészülés a holnapi találkozóra, mert nem egy mérkőzést jöttek nyerni Budapestre.

„Az eleje volt a kulcs, remekül indult számunkra a találkozó, és ez meghatározta a folytatást. Egy éve sokkal rosszabbul kezdtünk, és többet is kivett a meccs belőlünk. Ezúttal nagyon koncentráltan játszottunk az elején, de készültünk is. Holnap ugyanígy kell tennünk."

„Egyetértek Martínnal abban, hogy a kezdés meghatározta az összecsapást – reagált korábbi edzője szavaira Katarina Bulatovics, a podgoricaiak átlövője. – Egy éve a vereség ellenére jól működött a védekezésünk, ezúttal viszont végig nem állt úgy össze, ahogy kellett volna, és elöl is sokat hibáztunk. Sokkal jobb teljesítményt nyújtott az ETO, ezért megérdemelte, hogy döntőbe jusson."

„Nagyon sok munkánk van ebben a győzelemben. Jobban sikerült ez a meccs, mint ahogy számítottunk rá. A védekezést és a kapusteljesítményt mindenképp megtartanám holnapra is. Jól összeállt már az elején, végig küzdöttünk egymásért is. Ha lehet, nem változtatnék semmit vasárnapra sem, mert ez így jó munka volt. Minden csapat nagyon erős a négyes döntőben, ezért nem is gondolkodunk azon, melyik lenne jobb számunkra a fináléban" – értékelt győri részről Eduarda Amorim.

„Egész héten inkább mentálisan készültünk erre a mérkőzésre, mintsem fizikailag – tette hozzá a kilenc gólig jutó Görbicz Anita már a vegyes zónában. – Nagyon jó játékosokból áll a csapatunk, ám akkor tudunk igazán jól játszani, ha élvezzük a játékot. Ma élvezte az egész csapat."

Kari Aalvik Grimsbö (szemben) kiemelte győri társai remek védekezését (Fotó: Koncz György)
Kari Aalvik Grimsbö (szemben) kiemelte győri társai remek védekezését (Fotó: Koncz György)

A győri sikerben a kapitányon kívül főszerepet vállalt az összességében 44 százalékkal védő Kari Aalvik Grimsbö is: „Sajnos nem úgy működik, hogy megnyomok egy gombot, és onnantól nem lehet nekem gólt lőni. Valójában rengeteg munka van mögötte, és kellett hozzá a társak remek védekezése is. Az volt a kulcs, hogy ne nyíljunk ki, hanem maradjunk zártak, és ne hagyjuk megjátszani a beállót. Ha csak Neagu és Bulatovics lő gólt, míg a többieket féken tudjuk tartani, akkor nem tudják felvenni velünk a versenyt."

„Nagyon készültünk arra, hogy jól kezdjünk, és már az első perctől kezdve irányítani tudtuk is a játékot, a lendületünket pedig megtartottuk a lefújásig. Valóban könnyebb dolgunk volt, mint egy évvel korábban, de figyelembe kell venni, hogy náluk nem volt Raicsevics, és mi összességében is többet tudtunk cserélni a Podgoricánál. Megterhelő lehetett számukra végig futni az eredmény után, így egy kicsit fáradtnak tűntek a végére. Remek érzés volt, hogy végig kiválóan működött a védekezésünk, és Kari is nagy tartást adott a kapuban" – mondta Nycke Groot, hozzátéve, hogy szerinte sikerült valamennyi energiát megspórolni a vasárnapi döntőre is.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
FINAL FOUR, ELŐDÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 26–20 (12–9)
Budapest, 12 000
néző. V: Nastase, Stancu (románok)
GYŐR: GRIMSBÖ – Bódi 2, N. Mörk 1, GROOT 5, Broch 3, AMORIM 4, GÖRBICZ 9 (5). Csere: Kiss É. (kapus), Tomori 1, al-Gaui, Knedlíková, Hársfalvi 1, Hudák E. Edző: Ambros Martín
BUDUCSNOSZT: Zoqbi – Irman, K. BULATOVICS 6 (1), Achruk 1, Cvijics 2, NEAGU 7 (1), Grbics 1. Csere: Batinovic (kapus), Ramuszovics 1, Jaukovics 2 (2), Ujkics, Novovics, Pavicsevics. Edző: Dragan Adzsics
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–1. 8. p.: 4–1. 15. p.: 5–3. 24. p.: 10–8. 39. p.: 15–9. 46. p.: 18–14. 54. p.: 22–17. 57. p.: 24–19
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4

KÉSŐBB JÁTSZOTTÁK
CSM BUCURESTI (román)–VARDAR SZKOPJE (macedón) 33–38 (13–21)

A VASÁRNAPI PROGRAM
15.15: a 3. helyért, Podgorica–CSM Bucuresti (Tv: Sport1)
17.45: döntő, Győri ETO–Vardar Szkopje (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik