Női kézi BL: Egy percig sem fordult meg a fejünkben, hogy veszíthetünk – Klujber

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 08:54
null
A Ferencváros kézilabdázóinak fejében nem fordult meg, hogy veszíthetnek (Fotó: Árvai Károly)
Kettős győzelemmel és összesítésben kilencgólos különbséggel jutott be a Ferencváros a női Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A Buducsnoszt elleni szombati visszavágón parádés szabaddobásgólt szerző Klujber Katrin nemcsak erről, a folytatásról is beszélt a találkozót követően.

 

Jó hangulatú, telt házas mérkőzésen nyert (27–22), így a párharcban két győzelemmel jutott túl a Buducsnoszt Podgoricán az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata a női Bajnokok Ligájában. A két összecsapás alapján nem volt kérdés a zöld-fehérek fölénye, s ha voltak is hibák, az egyértelműen látszott, hogy csapatjátékban és stabilitásban sokat lépett előre Elek Gábor együttese, így megérdemelten jutott be a negyeddöntőbe. Az ezúttal is nagyszerűen játszó Klujber Katrin boldogan értékelt a Nemzeti Sportnak a lefújást követően.

Bravúr kell a Fraditól a final fourhoz
Jó emlékei lehetnek az FTC-nek a Metzről, hiszen a két csapat legutóbbi, két évvel ezelőtti csoportkörös találkozói egyaránt szorosak voltak: Érden 32–30-ra nyert a Ferencváros, míg idegenben 30–29-re kapott ki. Ezzel az eredménnyel ezúttal is kiegyeznének a zöld-fehérek, hiszen az azt jelentené, hogy sporttörténelmi eredményt – és az idei célt – elérve a fővárosiak először jutnának a négy közé az európai elitsorozatban. Várhatóan pokoli nehéz dolga lesz a magyar csapatnak, ugyanis a Metz bombaerős kerettel vágott neki az évadnak, amelyben eddig szinte megállíthatatlan. Hazája bajnokságában hibátlan, míg a Bajnokok Ligája csoportkörében mindössze három pontot vesztett: egyet a Rapid Bucuresti otthonában, kettőt az Esbjerg elleni vesztes (28–35) meccsen…

„Nagyon jó mérkőzést vívtunk a Buducsnoszttal, de természetesen voltak hibáink. Sokkal felszabadultabban játszottunk a négygólos előny birtokában, mint a kinti meccsen – kezdte Klujber Katrin, a Ferencváros jobbátlövője. –  Persze az eszünket is használtuk, és  tudtuk, hogy ez a négy gól nem akkora előny, hogy ne teljes koncentrációval lépjünk a pályára.”

A válogatott játékos különleges góllal tette emlékezetessé a találkozót, döntetlen állásnál, az első félidő végén időn túli szabaddobásból talált be a Armelle Attingrének.

„Úgy voltam vele, odamegyek és megpróbálom. Minden sportághoz kell a szerencse, nekem ez most megvolt – emlékezett vissza. – Magam is meglepődtem, úgy emlékszem, ez volt az első ilyen szabaddobásgólom. Nem is nagyon szoktam elvállalni, mert nem vagyok magas átlövő, de a lényeg, hogy sikerült, ráadásul ezzel átvettük a vezetést a félidőre. Ettől függetlenül mindenki jó játékkal szállt be, és kiharcoltuk a továbbjutást, ez a legfontosabb.”

Klujber Katrin (Fotó: Árvai Károly)
Klujber Katrin (Fotó: Árvai Károly)

Klujber hozzátette, szerinte talán csak annyiban volt jelentősége ennek a gólnak, hogy így nagyobb önbizalommal jöttek ki a második félidőre, s kicsit elbizonytalanították a Buducsnoszt kapusát a folytatásban.

„Tulajdonképpen végig vezettünk, szóval nem gondolnám, hogy bárkinek egy percig is megfordult a fejében, hogy veszíthetünk. Tudtuk persze, hogy előnyben vagyunk, ettől függetlenül csak a győzelem lebegett a szemünk előtt.”

A kemény párharcot követően nehéz lesz a folytatás is a Ferencvárosnak, hiszen napokon belül a Váccal játszik a Magyar Kupában a négy közé jutásért, szombaton „bajnoki döntőn” lép pályára Győrben az ETO ellen, majd a válogatott szünetet követően – s a tatabányai kupadöntős hétvége után – a francia bajnok Metzcel csap össze a budapesti negyes döntős szereplésért a BL-ben.

„Biztos borzasztó nehéz lesz a Metz ellen, de fejben még nem ott járunk. Egyelőre örülünk ennek a győzelemnek, illetve a bajnokságban is van még feladatunk, szombaton nagyon kemény mérkőzés vár ránk az ETO ellen, kedden még kupameccset is játszunk, ami szintén fontos – így Klujber Katrin. – Nem könnyű, mert folyamatosan követik egymást a mérkőzések, alig van időnk pihenni, de Elek Gábor nyilván úgy állítja össze a programot, hogy regenerálódni is tudjunk a felkészülés mellett.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–WHC BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 27–22 (14–13)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A NYOLCADDÖNTŐ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Rapid Bucuresti (román)–Krim Ljubljana (szlovén) 30–24
Továbbjutott: a Rapid Bucuresti, 54–53-as összesítéssel

Odense (dán)–Storhamar (norvég) 30–30

Továbbjutott: az Odense, 60–52-es összesítéssel

Esbjerg (dán)–Brest Bretagne (francia) 27–24

Továbbjutott: az Esbjerg, kettős győzelemmel, 55–49-es összesítéssel

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Odense (dán)–GYŐRI AUDI ETO KC
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Metz (francia)
Rapid Bucuresti (román)–Vipers Kristiansand (norvég)
Esbjerg (dán)–CSM Bucuresti (román)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik