Női kézi BL: a döntő volt a Sport Tv eddigi legnézettebb közvetítése

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.05. 13:35
null
Az MVM Dome-ban mind a két nap telt ház volt (Fotó: Török Attila)
Óriási érdeklődés övezte a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi meccseit. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a két nap során 700 ezren kapcsoltak legalább egy percre a Sport Tv élő közvetítésére – olvasható a Sport Tv közleményében.

 

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője kapcsán az MVM Dome-ban is megdőlt a világrekord, hiszen szombaton és vasárnap is 20 022 néző előtt játszottak a csapatok, ennyien még soha nem voltak női kézilabda-mérkőzésen.

Két magyar csapat is érintett volt. Az FTC-Rail Cargo Hungaria drámai mérkőzésen bejutott a döntőbe, a fináléban a Vipers Kristiansand volt az ellenfele, s a norvég együttes győzött. A Győri Audi ETO KC vasárnap az Esbjerg ellen bronzérmet szerzett.

A négyes döntőt körülvevő felfokozott érdeklődés a televíziós nézettségi adatokon is meglátszik. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a két nap során 700 ezren kapcsoltak legalább egy percre az élő közvetítésre. Nem meglepő, mivel a történelem során először volt két magyar csapat az eseményen, még soha nem volt ekkora nézettségű a négyes döntő szombati játéknapja. Az FTC–Esbjerg mérkőzés volt az elmúlt öt év legnézettebb elődöntős mérkőzése.

A Sport Tv Facebook-oldalán megjelent Emily Bölk Esbjerg elleni, mindent eldöntő győztes gólját már 860 ezernél is több embert nézte meg, és több mint 142 ezer interakciót generált.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik