nemzetisport.hu 2018.03.16 21:34 Frissítve: 2018.03.16 22:38

Női kézi BL: a Bukarest menesztette edzőjét a negyeddöntő előtt

A CSM Bucuresti női kézilabdacsapata megvált vezetőedzőjétől, Helle Thomsentől. A román klubnál úgy érezték, változtatásra van szükség a Metz elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt.

 

Egy szezont sem húzott ki Helle Thomsen a CSM Bucuresti-nél (Fotó: AFP)

„Igaz a hír – erősítette meg a 47 éves szakember a dán TV2-nek. – Már a mai bajnokink előtt tudtam, hogy menesztettek.”

A román bajnokságot magabiztosan vezető CSM 30–23-ra nyert a Bistrita ellen, ez volt Thomsen utolsó meccse a bukaresti sztárcsapat élén. Tavaly egy plusz egy éves szerződésben állapodott meg a Bukaresttel, s a klubnak március 15-ig kellett nyilatkoznia a hosszabbításról, végül már a mostani idény végét sem várták meg, hanem idő előtt elküldték a rossz eredmények miatt. 

„Amikor ideérkeztem, tisztában voltam vele, hogy csak a győzelem elfogadható, ezért nem ért váratlanul a mostani döntés. Vesztettünk pár meccset a Bajnokok Ligájában, és nem játszottunk mindig látványosan. A klubnál változtatást akartak a negyeddöntő előtt, amit elfogadtam” – tette hozzá a holland női válogatottat irányító edző. Thomsent a nyáron megüresedő győri kispadra is az egyik esélyesként emlegették a sajtóban. 

A bukaresti csapat a Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO, majd az orosz Rosztov-Don otthonában kapott ki, a bajnokságban pedig az SCM Craiova vendégeként veszített.

A CSM-re a francia Metz vár a budapesti final fourba jutásért, erre a párharcra már új szakvezető készíti fel a csapatot. A telekomsport.ro szerint elképzelhető, hogy ismét a svéd Per Johansson lesz a beugró, aki tavaly is szezon közben vette át a Bukarest irányítását. A november óta a montenegrói válogatottat vezető Johansson egy évvel ezelőtt sikerrel vívta meg a román együttessel a Ferencváros elleni negyeddöntőt, a négyes döntőben aztán a harmadik helyen zárt Gulldénékkel. 

 

2021.10.17 15:12:29

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A magyar csapat végig uralta a meccset, és magabiztos győzelmet aratott a női kézi BL-ben.

2021.10.16 15:09:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Mindkét csapat nyerhetett volna, végül igazságos döntetlen született Érden.

2021.10.15 22:22:53

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Van, amikor a múlt nem elandalít, hanem – kötelez.

2021.10.14 20:11:01

Kézilabda BACSKAI JÁNOS (percről percre), VINCZE SZABOLCS (összefoglaló)

Corrales és Nenadics vezérletével a magyar csapat hét góllal győzött a portugáliai BL-mérkőzésen.