Női kézi BL: a Bukarest menesztette edzőjét a negyeddöntő előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.16. 21:34
null
Egy szezont sem húzott ki Helle Thomsen a CSM Bucuresti-nél (Fotó: AFP)
A CSM Bucuresti női kézilabdacsapata megvált vezetőedzőjétől, Helle Thomsentől. A román klubnál úgy érezték, változtatásra van szükség a Metz elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt.

„Igaz a hír – erősítette meg a 47 éves szakember a dán TV2-nek. – Már a mai bajnokink előtt tudtam, hogy menesztettek.”

A román bajnokságot magabiztosan vezető CSM 30–23-ra nyert a Bistrita ellen, ez volt Thomsen utolsó meccse a bukaresti sztárcsapat élén. Tavaly egy plusz egy éves szerződésben állapodott meg a Bukaresttel, s a klubnak március 15-ig kellett nyilatkoznia a hosszabbításról, végül már a mostani idény végét sem várták meg, hanem idő előtt elküldték a rossz eredmények miatt.

„Amikor ideérkeztem, tisztában voltam vele, hogy csak a győzelem elfogadható, ezért nem ért váratlanul a mostani döntés. Vesztettünk pár meccset a Bajnokok Ligájában, és nem játszottunk mindig látványosan. A klubnál változtatást akartak a negyeddöntő előtt, amit elfogadtam” – tette hozzá a holland női válogatottat irányító edző. Thomsent a nyáron megüresedő győri kispadra is az egyik esélyesként emlegették a sajtóban.

A bukaresti csapat a Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO, majd az orosz Rosztov-Don otthonában kapott ki, a bajnokságban pedig az SCM Craiova vendégeként veszített.

A CSM-re a francia Metz vár a budapesti final fourba jutásért, erre a párharcra már új szakvezető készíti fel a csapatot. A telekomsport.ro szerint elképzelhető, hogy ismét a svéd Per Johansson lesz a beugró, aki tavaly is szezon közben vette át a Bukarest irányítását. A november óta a montenegrói válogatottat vezető Johansson egy évvel ezelőtt sikerrel vívta meg a román együttessel a Ferencváros elleni negyeddöntőt, a négyes döntőben aztán a harmadik helyen zárt Gulldénékkel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik