Női kézi: Bízom benne, hogy a Valcea elleni sikert üzenetnek veszik – Fodor

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 09:57
null
Fodor Csenge kiéhezve várja a további meccseket (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
Az Odense vendége lesz vasárnap a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a címvédő balszélsője, Fodor Csenge tudja, nehéz feladat vár csapatára, de a dánok sem lehetnek nyugodtak a magyar bajnok formáját látva.

 

– Ha jól sejtem, nincs rossz hangulat az öltözőben, hiszen nagyszerűen kezdték a 2021-es esztendőt.
– Így van, tényleg jó a kedvünk, nagyon együtt van a csapat – válaszolta Fodor Csenge, a címvédő Győri Audi ETO KC 21 éves junior-világbajnok balszélsője, aki a múlt héten hat gólt lőtt a Valcea otthonában 37–20-ra megnyert Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. – Azt láttam a lányokon, már mindenki nagyon várta, hogy az Európa-bajnokság után újra nekiálljunk és játszhassunk győri színekben. Az a lendület, amivel kezdtük az évet, még nagyobb motivációt ad a csapatnak.

– Már az ősszel is jó formában játszottak, de nem tartott attól, hogy az Európa-bajnoki szünet megtöri a lendületet?
– Inkább csak arra gondoltam, hogy az Eb-n szereplő játékosok fáradtabbak lesznek, a norvégok és a franciák például a legtöbb meccset játszották, de ez egyáltalán nem látszott meg a társaimon. Visszatértük után az első néhány napban sokat beszéltünk, és azt vettem észre, hogy nem csappant meg a motivációjuk, nagy lendülettel kezdtek el dolgozni. Persze ismerem a csajokat, itt mindenki profi, tudja, mi a dolga, testben, lélekben is tökéletesen felkészülünk a mérkőzésekre, feladatokra.

– Ez a múlt héten, a Valcea ellen is látszott. Kívülről úgy tűnt, szinte tökéletes volt a produkció. Belülről valami hasonlót érzett?
– Szerintem mindenki nagyon örült, hogy újra Bajnokok Ligája-meccset játszhatunk, már a bemelegítésnél érezhető volt a csapaton az elszántság. Aztán a kemény védekezés és a kapusteljesítmény megalapozta a sikert, nagyon örülök, hogy meg tudtuk mutatni az ellenfeleknek, mennyire együtt vagyunk, és jól kezdtük a BL-időszakot ebben az évben is.

– Ez a teljesítmény üzenet vasárnapi ellenfelüknek, az Odensének is, amelynek legyőzése keményebb falatnak ígérkezik a Valceánál?
– Igen, a dán csapat más jellegű ellenfél, de szerintem a román együttes is jobb annál, mint amit mutatott, hiába játszottunk remekül. Az Odense gyors, jól cselező csapat, az első perctől az utolsóig hajtani fog, úgyhogy nehéz csata vár ránk. Azért bízom benne, hogy a Valcea elleni sikert üzenetnek veszik, hogy mi is kemények vagyunk.

– Mire kell még figyelni a dánoknál? Az egyéniségekre?
– Egyértelműen, Cornelia Grootot például senkinek sem kell bemutatni. Rajta kívül a dán-norvég vonaluk nagyon erős, a brazil és a japán szélsőjük is kiváló, de minden poszton erősnek tűnnek. Komplex csapat az Odense, összeszedettnek kell lennünk, mert sok erőssége van a riválisnak, de remélem, sikerül lefegyverezni és nyerni.

– Személy szerint ön hogy érzi magát? Az ősszel volt része jóban, rosszban is, hiszen meghosszabbította a szerződését az ETO-val, a vírus miatt azonban több hetet ki kellett hagynia.
– A szerződéshosszabbítás óriási lendületet adott, boldog vagyok, hogy hosszú távon számítanak rám Győrben. Az évek során sikerült beépülnöm, és talán a fejlődésem is igazolja, hogy helyem van a csapatban, ezt szeretném továbbra is bizonyítani. Sajnálatos, hogy a vírus engem is elért, de szerencsére nem viselt meg, fizikai téren is sikerült újra felépíteni magam. Kiéhezve várom a további mérkőzéseket, segíteni szeretnék a csapatnak.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
11. FORDULÓ, B-CSOPORT
Január 16., szombat
16.00:
CSZKA Moszkva (orosz)–Borussia Dortmund (német)
Január 17., vasárnap
16.00: Odense HB (dán)–Győri Audi ETO KC (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
16.00:
Podravka Koprivnica (horvát)–SCM Ramnicu Valcea (román)
16.00:
Brest (francia)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC972308–234+7416
2. Brest Bretagne (francia)10622296–251+4514
3. CSZKA Moszkva (orosz)8611218–198+2013
4. Odense Handbold (dán)1064279–253+2612
5. Buducsnoszt (montenegrói)8314208–221–137
6. Borussia Dortmund (német)817212–258–462
7. Podravka (horvát)716173–228–552
8. Ramnicu Valcea (román)66141–192–510
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik