Női kézilabda: a Győr hosszabbított norvég beállójával

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 15:28
null
Kari Brattset 2024-ig marad a Győr játékosa (Fotó: Török Attila)
A Győri ETO női kézilabdacsapata két évvel, 2024-ig meghosszabbította a norvég világklasszis Kari Brattset szerződését.

 

A Győri ETO közleménye kiemelte, hogy célja a keret stabil magjának egyben tartása, ennek érdekében időben megkezdte a tárgyalásokat a kulcsjátékosokkal a hosszabbításról. Első lépésként Brattsettel sikerült megállapodni.

„Először 2017. decemberében a németországi világbajnokságon figyeltünk fel rá, ahol még Heidi Löke »árnyékában« játszott. Már akkor is jól látszott, hogy egy különleges képességű játékosról van szó, aki mind támadásban, mind védekezésben extra teljesítményre képes. Talán akkor még sokan kétkedve fogadták leigazolását a Győri Audi ETO csapatába. Női csapatban nehezen mond egy klubvezető ilyet, de talán ezt kizárólag sportszakmai tevékenységére vetítve nyugodtan mondhatom, hogy az utóbbi években Kari a világ első számú beállójává vált”− mondta a hosszabbítás kapcsán Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke.

Brattset 2018-ban szerződött Győrbe, egy BL-győzelmet, egy bajnoki címet és két Magyar-Kupa-győzelmet ünnepelt azóta az ETO játékosaként.A 30 éves, vb-ezüstérmes és tavaly Európa-bajnok norvég beálló eddig összesen 128-szor öltötte magára a zöld-fehér mezt és 434 gól szerzett.

„Nagyon jól érzem magam Győrben, igazán fantasztikus és profi az a közeg, ami az öltözőben és a klubban is körbevesz – idézi a győriek közleménye a játékost. – Nem kellett sokat gondolkodnom, hamar sikerült megegyeznünk a hosszabbításról. Örülök, hogy a következő években továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatában szerepelhetek, és biztos vagyok benne, hogy a legmagasabb célokért szállunk harcba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik