BOROS MIKLÓS
2022.06.08 10:56 Frissítve: 2022.06.08 12:03

Női kézi: a Győr és a CSM Bucuresti is szerződtetné Ana Grost – sajtóhír

Már csak a jobbátlövő posztra keres játékost a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata, és az Eurosport román nyelvű honlapja szerint versenybe száll a Győri Audi ETO KC-vel a szlovén Ana Gros megszerzéséért.

 

Ana Gros több sztárcsapat célkeresztjében (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 
Sportrádió: új igazolás, Oftedal jövője, kétkapusos rendszer – aktualitások a győri kéziseknél

Bár hivatalosan még nem jelentették be Grace Zaadi (Metz), Crina Pintea és Laura Glauser (mindkettő Győr) érkezését, Cristian Rosu – aki a bukaresti Főpolgármeseri Hivatalt képviseli a klub igazgatótanácsában – elismerte, hogy mindhárom játékos a CSM-hez igazol.

Vérbeli jobbátlövő viszont még mindig nincs a jövő évi keretben, az előző évadban is legtöbbször improvizált ezen a poszton Adrian Vasile edző, így az Eurosport értesülései szerint a román csapat Ana Grost és Anna Vjahirevát is megkereste. Az orosz klasszis iránt a cikk szerint a Krim Ljubljana és a Vipers Kristiansand is érdeklődik, és játékos is szívesebben igazolna a friss BL-győzteshez.

Ezért is inkább Grosra hajtanak a bukarestiek, akik már márciusban is megkeresték, amikor a szlovén játékos elhagyta a CSZKA Moszkvát. Az Eurosport forrásai azt állítják, hogy a Zaadival és Glauserrel jó barátságban levő Gros aláírására most a CSM-nek van jobb esélye.

„Ha a CSM Bucresti elhozza Ana Grost, álomszerű lövősorra lenne Cristina Neaguval és Grace Zaadival, mögöttük Kalidiatou Niakatével, Emilie Arntzennel és Elizabeth Omoregie-vel. Ezekkel a játékosokkal már meg lehet célozni a Bajnokok Ligája megnyerését” – áll az Eurosport cikkében, amely a román klub B-tervét is megemlíti: ha sem Grost, sem Vjahirevát nem sikerül megszerezni, akkor két másik orosz játékos, Antonyina Szkorobogatcsenko és Valerija Maszlova közül választ valakit a CSM.

2022.11.30 20:07:21

Kézilabda nemzetisport.hu

Először kapott ki a magyar csapat a BL mostani idényében, harmadszorra nem sikerült megverni a horvátokat.

2022.11.30 18:26:34

Kézilabda nemzetisport.hu

A hazai kilencgólos győzelem után egy héttel idegenben nyolccal nyertek a Tisza-partiak.

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.

2022.11.20 15:18:53

Kézilabda nemzetisport.hu

Dánia szinte végig vezetett, de az utolsó percekben a norvégok jobbak voltak, ezzel nyertek.