Martín: Ha visszaveszünk, a Larvik kinyír minket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 21:31
null
Amorimék szerint kőkemény meccs vár rájuk Veszprémben is (Fotó: MTI)
A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC 24–21-re nyert Larvikban, így előnyből várhatja a jövő szombati veszprémi visszavágót. Ambros Martín vezetőedző szerint az első meccs csak arra volt jó, hogy kiderüljön: a Larvik sokkal erősebb, mint a középdöntőben és a visszavágón is száz százalékkal kell koncentrálni. Reakciók a norvégiai összecsapás után!

ÍGY LÁTTA AZ EDZŐ – AMBROS MARTÍN: ERŐSEBB A LARVIK, MINT A KÖZÉPDÖNTŐBEN

– Kevés meccset követően mosolyog, és most sem látom boldognak.

– Belül azért örülök, megnyugtatom. De még nem tartunk sehol, még előttünk áll a visszavágó, szóval nem szabad örvendezni, hátradőlni, megnyugodni. Ugyanúgy koncentrálnunk kell, mint eddig, illetve még jobban.

– Idegesen kezdtek, jól láttam?
– Legalábbis idegesebben, mint a Larvik, de ez azt hiszem, érthető. Nézze meg őket, máris egy egészen másik csapat, mint a középdöntőben volt, visszakapták Tonje Larsent védekezésben, Nora Mörk is nagy segítség a számukra, szóval sokkal erősebbek lettek. Ráadásul rutinosabbak, mint mi vagyunk, sok nagy csatát nyertek már meg, vagyis természetes, hogy nyugodtabbak. De rendeztük a sorainkat és megint megmutattuk, mekkora küzdők vagyunk.

– Meglepte önt a Larvik bármivel?

– Egyetlen taktikai aprósággal igen, Sullandnak voltak labda nélküli mozgásai, amelyekre nem készültünk, és ezt az elején meg is büntették, de aztán sikerült válaszolnunk erre is. Nagy taktikai csata volt, hiszen nagyon jól ismerjük egymást, tudtuk, mire milyen sakkhúzással érdemes válaszolni.

– A második félidővel sem teljesen elégedett?
– Nem lehetek. A védekezésünk rendben volt, de támadásban többször is fegyelmezetlenné váltunk, és ez nem fér bele. Ha egy kicsit is visszaveszünk, ez a Larvik egyszerűen kinyír minket, ahogyan azt meg is mutatta pár hete a Ljubljana ellen, úgyhogy ezen a téren még javulnunk kell. De ezen dolgozunk mostantól.

Kovacsics Anikó: Nem eshetünk megint a Valcea elleni meccsen elkövetett hibába!



JÁTÉKOSREAKCIÓK – RADICSEVICS: A VISSZAVÁGÓ SEM LESZ EGYSZERŰBB

Eduarda Amorim, az ETO átlövője: – Olyan mérkőzés volt, amilyennek egy kupadöntőnek lennie kell: nehéz, hajtós, kőkemény. Óriásit küzdöttünk, megint megmutattuk, hogy mennyire tudunk harcolni, és ez győzelmet ért. Ma este még ennek örülünk, de aztán csak a következőre figyelünk.

Kovacsics Anikó, az ETO irányítója: – Amikor földet értem, hatalmas fájdalmat éreztem, eltalálta az ideget az ütés a könyökömben. De nem hallottam reccsenést vagy ilyesmit, szóval éreztem, hogy talán nincs nagy baj, és szerencsére valószínűleg így is van.

Jovanka Radicsevics, az ETO szélsője: – Az első mérkőzést megnyertük, és ez nagyon örömteli, de tudnunk kell, hogy jön a visszavágó. Elemeznünk kell a hibákat, ki kell őket javítanunk, és hideg fejjel, koncentráltan, a lehető legalaposabban fel kell készülnünk a második meccsre is. Az sem lesz egyszerűbb, mint ez volt.

Andrea Lekics, az ETO átlövője: – Nyertünk, és ez mindennél fontosabb. Nagyon kemény meccs volt, nekem is van egy karmolás a szemem alatt, azt hittem, megvakulok, de még jobban jártam, mint Eduarda Amorim, akinek monoklija lesz. Viszont az a néhány perc, amikor fordítottunk, csodálatos volt.

NORVÉG HANGOK – LEGANGER: A GYŐR TÜRELMESEBB VOLT

„Vezettünk négy góllal, és egészen addig irányítottuk a meccset, de összességében mégis jobbak voltak ma nálunk” – mondta csalódottan Gro Hammerseng a vg.no norvég internetes oldalnak. A norvég portálok szerint a kapus Cecilie Leganger volt a finálé első meccsének legjobbja hazai részről, de Katrine Lundéról is – aki a Larvik elleni hat nemzetközi fellépéséből eddig ötöt megnyert – csak szuperlatívuszokban írtak, miután 29 védést mutatott be a meccsen.

SZAVAZÁS

Larvik–Győr döntőt rendeznek a női kézilabda BL-ben. Ön szerint melyik ünnepelhet a végén?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Győr nagyon okosan kézilabdázott. Türelmesen játszott, és végigvitték a támadásaikat. Mi ellenben sokszor az ellenkezőjét tettük, s így nem lesz könnyű elérni a célunkat – mondta norvég Tv2-nek Leganger, aki szerint a visszavágón sokkal többször be kell venniük Lunde kapuját. – Ha egy olyan jó kapusnak akarsz betalálni, mint Katrine, sokkal nagyobb helyzeteket kell kialakítani. Ez a mi kihívásunk.”

Győri részről Heidi Löke szólalt meg, a norvég beálló teljesítménye ugyancsak kimagasló volt a larviki összecsapáson. „Még mindig van egy meccs hátra, de örülünk, hogy előnnyel megyünk Magyarországra. Kemény meccs volt, a szünet után nagyon jól küzdöttünk, és sikerült fordítani. Fontos volt, hogy megmutattuk, mentálisan erősek vagyunk – nyilatkozta Löke. – A Larvik ellen mindig nehéz játszani, és tisztában vagyunk vele, hogy idegenben is nagyon jók. Száz százalékig koncentrálni kell, hogy elhódítsuk a trófeát.”

KÍVÁNCSI ARRA IS, HOGY GÖRBICZ ANITA SZERINT MI HOZOTT FORDULATOT A MÉRKŐZÉSBE? A VÁLASZOKAT – ÉS A HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁST – KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LARVIK HK (norvég)–GYŐRI AUDI ETO KC 21–24
(13−12)
Larvik, 4400
néző. Vezette: Duta, Florescu (románok)
LARVIK:
LEGANGER – Riegelhuth Koren 5 (1), SULLAND 4, Breivang 1, BLANCO 5, Hammerseng, T. Mörk 3. Csere: Larsen, N. Mörk 2 (2), Edin, S. Breistöl 1. Edző: Ole Gustav Gjekstad
GYŐRI ETO:
LUNDE – RADICSEVICS 5, Lekics 1, GÖRBICZ 8 (4), LÖKE 6, AMORIM 2, Szepesi. Csere: TERVEL, Kovacsics 1, Rédei-Soós 1, Orbán. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása.
7. perc: 2−3. 11. p.: 5−3. 12. p.: 6−4. 18. p.: 7−9. 25. p.: 11−9. 30. p.: 12−12. 31. p.: 13−13. 36. p.: 17−13. 45. p.: 17−19. 51. p.: 19−20. 58. p.: 20−23
Hétméteresek:
4/3, ill. 5/4
Kiállítások:
2, ill. 8 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik